TV-Nyt

Din og min uge – nyt parforholdsprogram på DR1

Din og min uge DR1Mange danske par oplever, at der er gået tomgang i familiens hverdag. At skænderierne om dumme småting fylder for meget, og at parforholdet er blevet mere praktisk end passioneret. Men hvad nu, hvis man med et simpelt eksperiment kan genfinde glæden ved hinanden?

I Danmark har vi en af verdens højeste skilsmisseprocenter. Fire ud af 10 danske ægteskaber holder ikke. Danskerne valfarter til parterapeuter og psykologer, men det har ikke fået skilsmisseprocenten til at falde.

DR1 udfordrer i den nye programserie ‘Din og min uge’ danskerne og deres parforhold, når fire par i to uger skal dele magten fuldstændig lige mellem sig. For hvad sker der, når den ene pludselig har den endegyldige magt, uanset om det gælder diskussioner, børneopdragelse, fritid og det seksuelle?

I fire udsendelser følger vi de fire par, når hun i den ene uge får lov at bestemme over ham, og han i den anden uge bestemmer over hende – på godt og på ondt.

“Vi håber, at vi med programmet kan få danskerne til at stoppe op og måske få øjnene op for, at det ikke nødvendigvis er de store ting, der skal til, for at få forholdet på rette spor igen. Måske er det bare nogle ganske små justeringer i hverdagen, der kan få os til at genfinde glæden ved hinanden og afskaffe alle dagligdagens diskussioner”, siger DR-redaktør Christian Volfing.

Parforholdet kørt ud på et sidespor
I det første program møder vi Jacobina og Martin, der har kendt hinanden i 12 år. Allerede 18 dage efter at de mødte hinanden første gang, blev Jacobina gravid, og sidenhen er der kommet yderligere tre børn til.

Og med en børneflok på fire er det langt fra altid let at finde tid til hinanden. I programmet fortæller Jacobina og Martin om, hvordan parforholdet hurtigt blev kørt ud på et sidespor til fordel for rutiner og praktiske gøremål, og de er enige om, at det kunne være skønt at få noget mere kærestetid sammen.

I de to uger eksperimentet varer, er de begge hurtige til hver især at få det bedste ud af konceptet: I den første uge forkæler Jacobina sig selv med en omgang massage, mens Martin bliver sat til at bage kage. Og da det bliver Martins tur til at bestemme, står den på afslapning i sengen, mens Jacobina skal skifte dæk på bilen.

Men formår de samtidig også at sætte fokus på deres fælles interesser og dermed genfinde gnisten i parforholdet?

Se med når DR1 sender det første program i serien torsdag den 27. februar klokken 20.30. De tre øvrige programmer sendes på samme tidspunkt de efterfølgende tre torsdage.

Kilde: DR

I samme kategori

Back to top button