TV-Nyt

Dicte fortsætter på TV 2 i 2014

Dicte TV 2 Iben Hjele
Dicte TV 2 Iben Hjele
Foto: TV 2 / Miso Film / Per Arnesen

TV 2s nye krimiserie “Dicte” er blevet så stor en succes, at TV 2 har besluttet at bestille endnu en sæson af den populære serie. Den nye sæson 2 kommer på skærmen i 2014.

– ”Dicte” er en rigtig TV 2-serie, som jeg ser det. Spændende, begavet og noget, man kan samles om – og med Iben Hjejle og et hold skuespillere, der spiller helt suverænt. ”Dicte” er en stor succes, som vi selvfølgelig vil lave mere af, siger TV 2s programdirektør, Palle Strøm, der har gjort dansk fiktion til et af TV 2-koncernens strategiske indsatsområder i disse år.

De næste nye fiktionsserier, TV 2 vil præsentere for danskerne, bliver sæson 2 af ”Rita” og TV 2s familiejulekalender i december 2013, ”Tvillingerne og Julemanden”.

”Dicte” har i gennemsnit haft 1.217.000 seere til førstegangsvisningerne, og dermed er ”Dicte” den mest sete dramaserie på TV 2 i fem år. Seerne har givet “Dicte” den høje vurdering 4,3 i gennemsnit på en skala fra 1 til 5. Afsnit 8 af ”Dicte” blev oven i købet vurderet til 4,5, og det er den højeste vurdering nogensinde til en dansk fiktionsserie på TV 2.

Også mange seere i Sverige

Det er ikke alene de danske seere, der har givet ”Dicte” stor opbakning. Det samme er sket i Sverige, hvor over 900.000 svenskere følger “Dicte” hver mandag – endda i direkte konkurrence med en ny svensk dramaserie på SVT1, der på samme dag og tidspunkt må nøjes med 650.000 seere i gennemsnit.

Den store succes i både Danmark og Sverige giver et rigtigt godt afsæt for sæson 2. Miso Film er allerede godt i gang med udviklingen af sæson 2, og seriens hovedforfattere Dorte W. Høgh og Ida Maria Rydén glæder sig til at præsentere publikum for nye, spændende og vedkommende historier i selskab med Dicte.

– Den høje seertilslutning til ”Dicte” i Danmark og Sverige er noget, der bliver lagt mærke til ude i verden, og ”Dicte”-seriens kvalitet og succes er med til at fastholde den popularitet, skandinavisk krimi har opnået på det internationale marked. Vi er derfor oprigtigt glade for, at TV 2 nu har givet sit tilsagn til en sæson 2 af ”Dicte”, siger producent Peter Bose, Miso Film.

Kilde: TV 2

I samme kategori

Back to top button