TV-Nyt

Det gamle X-Factor dommerhold er tilbage – DR bekræfter

xfactor 2013 dommere
Remee, Lina Rafn og Thomas Blachman her i 2009
Foto: Bjarne Bergius Hermansen

Premieren på den syvende sæson af X Factor er rykket nærmere, og denne gang vender det populære talentshow tilbage til starten. Den originale dommertrio er genforenet, og således vil Thomas Blachman, Lina Rafn og Remee på ny føre an i jagten på Danmarks næste X Factor-stjerne.

Den syvende sæson af X Factor markerer en ny begyndelse i det populære talentshows historie. X Factor vender tilbage til det udgangspunkt, der i 2008 gjorde showet til en banebrydende seersucces.

Det betyder, at seerne kan glæde sig til en spændende genforening i dommerpanelet. Den oprindelige dommertrio fra de to første sæsoner – bestående af Thomas Blachman, Lina Rafn og Remee – er samlet igen.

Dommertrioen vil slå gnister
– Vi har haft et stort ønske om at genforene de tre, fortæller Rasmus Ladefoged, DRs underholdningsredaktør, og fortsætter:

– Den originale dommertrio med Blachman, Remee og Lina var i den grad med til at lægge fundamentet til det, vi i dag kender som Danmarks største underholdningsprogram. De var fantastiske sammen og skabte tv i absolut topklasse. Det er fem år siden, de sidst sad sammen, og der er sket meget siden da.

Rasmus Ladefoged tror på, at det kommer til at slå gnister:

– Vi tror på, at det vil skabe en spændende dynamik i dommerpanelet, og at det vil slå gnister i ordets bedste forstand. Med det originale dommerpanel går vi tilbage til der, hvor det hele startede. Men vi ser samtidig årets sæson som en ny begyndelse, der kan danne grundlaget for, at X Factor også i de kommende år vil samle nationen.

Siden vi sidst så Lina Rafn i X Factor, har Infernal-sangerinden udgivet musik med Infernal, men hun har også lanceret det dansksprogede projekt under navnet Paw&Lina, spillet masser af koncerter i ind- og udland, og så har Infernal blandt andre arbejdet sammen med DJ’en KATO.

Remee har holdt sig beskæftiget med sit produktionsselskab RE:A:CH, der blandt andet står bag L.I.G.A. og Melodi Grand Prix-vinderen Soluna Samay. Han har samtidig solgt millioner af plader i Asien som både sangskriver og producer, og så har han startet en af Københavns populære natklubber. Thomas Blachman har som bekendt været fast medlem af X Factor-dommerpanelet i alle sæsoner undtagen den tredje, og netop nu kan han opleves i fuld vigør i DRs Mentor.

Auditions uden publikum
Foruden den gendannede dommertrio vender X Factor også tilbage til starten i forhold til et væsentligt aspekt ved programmets koncept: De indledende auditions.

De seneste år har rækken af auditions ikke blot foregået foran dommerne, men også foran et publikum. Nu vender X Factor tilbage til det oprindelige, intime og nervepirrende format, hvor der ikke er andre i lokalet end dommerpanelet og de håbefulde deltagere, der vil prøve at imponere dommerne, så de kan komme videre i konkurrencen.

Rækken af auditions starter den 24. september, og når X Factor får premiere omkring nytår, kan seerne også se frem til at opleve en helt ny værtinde. Det drejer sig om den allerede offentliggjorte Eva Harlou som er kendt fra de to DR-programmer ‘Arkitektens hjem’ og ‘Danmarks skønneste hjem’.

I forbindelse med offentliggørelsen af dommerne, åbner DR kortvarigt for tilmelding igen, så hvis man har tøvet med at melde sig, fordi man ikke kendte dommerne, så har man chancen nu.

Tilmelding foregår således:
1. Send optagelse med sang (Youtube-klip eller lydfil), foto samt navn og tlf. nr. til: kro@blu.dk
2. Meld dig til på dr.dk/xfactor

DR skal modtage materialet senest fredag den 20. september klokken 17.00.
 
Audition finder sted i Århus den 24.-26. september og i København den 30. september – 2. oktober.

Tidligere har DR meldt at de nye X-Factor vært bliver Eva Harlou, der pt. også er aktuel i programmet Danmark Skønneste Hjem på DR1.

Kilde: DR

I samme kategori

Back to top button