Streamingnyt

Des

- ny true crime-serie på C More

C More får premiere på true crime-serien Des den 9. november. Her kommer vi uhyggeligt tæt på seriemorderen Dennis Nilsen – også kaldet Des – som havde mindst 12 liv på samvittigheden, men kun blev dømt for halvdelen. David Tennant spiller hovedrollen i Des, som skildrer en af de mest berygtede kriminalsager i engelsk historie, og blev ITVs største seersucces i mere end 10 år.

Des består af tre afsnit og har premiere 9. november på C More med et afsnit om ugen.

True crime-serien Des scorer 7,9 på IMDb, og er baseret på bogen Killing for Company af Brian Masters, der handler om den nekrofile seriemorder Dennis Nilsen, som slog drenge og unge mænd ihjel i sit hjem i årene 1978-1983. Dennis Nilsen blev kendt som Muswell Hill-morderen, da de grufulde forbrydelser fandt sted i Muswell Hill i det nordlige London.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Des udforsker de personlige og professionelle konsekvenser, det har at komme i kontakt med en mand som Dennis Nilsen. Tre nøglepersoner fortæller den skræmmende historie. Dennis Nilsen, der bliver spillet af David Tennant (Broadchurch, Good Omens), chefkriminalinspektør Peter Jay, som spilles af Daniel Mays (Line of Duty, Temple) og forfatter Brian Masters, der spilles af Jason Watkins (The Crown, The Lost Honour of Christopher Jefferies).

Dennis Nilsen havde ubemærket myrdet et ukendt antal drenge og unge mænd i fem år, indtil chefkriminalinspektør Peter Jay blev kaldt ud til 23 Cranley Gardens den 9. februar 1983 for at undersøge, hvorfor forskellige rådne menneskedele tilstoppede et afløb.

Det gik hurtigt op for politiet, at der var tale om en seriemorder. Dennis Nilsen blev arresteret, og tilstod oprindeligt at have slået 15-16 mennesker ihjel, men alle ofrene kunne ikke identificeres, og i sidste ende blev han dømt for seks mord samt to mordforsøg. Han fik en livsvarig fængselsdom, og sad bag tremmer til sin død i 2018.

Des sætter ikke kun fokus på selve politiefterforskningen og retssagen, men også på hvordan Dennis Nilsen fandt sine ofre blandt unge mennesker, der typisk var arbejdsløse og hjemløse. Mediernes skildring af sagen havde betydning for, hvordan ofrene blev opfattet i den brede offentlighed, og Des rejser spørgsmålet, om medierne overhovedet har ændret sig nævneværdigt siden?

Des er skrevet af Luke Neal (afsnit 1+2) og Kelly Jones (afsnit 3). Lewis Arnold (Broadchurch) er instruktør, og serien af produceret af New Pictures, der bl.a. også stod bag The Missing.

C MORE | Des
C MORE | Des
Kilde: C More presse

Få Ugens TV og Streaming Tips tilsendt som nyhedsbrev hver fredag


I samme kategori

Back to top button