Branche-Nyt

Derfor har Denon, Yamaha med flere ikke HDCP 2.2 receivere

hdmi-hdcpUltra HD, eller 4k som det ofte også benævnes, har fået luft under vingerne her i 2014 også på AV-Receiver produkter. Dog er der kun en enkelt producent Onkyo, der har produkter der understøtter den nye HDCP 2.2 kopibeskyttelse, der forventes påkrævet på visse Ultra HD signalkilder, og det har undret os.

Nu viser det sig, at der er en teknisk årsag til at flere AV-receiver producenter har fravalgt HDCP 2.2 understøttelse på deres Ultra HD receivere. Det eneste chipset, der understøtter HDCP 2.2 indtil videre er Silicon Images SiL9679, og dette har en begrænsing i forhold til farverum. Det understøtter nemlig kun 4:2:0 og ikke 4:4:4.

Til Techradar.com har talsmænd for både Denon og Yamaha bekræftet, at det er årsagen til de ikke har HDCP 2.2 produkter på markedet. “Vi ønsker at tilbyde vores kunder den ultimative 4K oplevelse, og det betyder at sikre vores 4K HDMI produkter understøtter det fulde 4:4:4 farverum”, lyder det.

Så valget for kunderne her i 2014, står altså mellem at sikre sig på den tekniske front med HDCP 2.2 og potentielt ofre noget på farveopløsningsfronten, eller satse på HDCP 2.2 ikke bliver så obligatorisk og så til gengæld få 4:4:4 farverum support.

Ifølge en branchemand Techradar har talt med, så er det ikke sikkert HDCP 2.2 bliver et krav på Ultra HD tv bokse eller medieafspillere.

Kilde: Techradar.com

I samme kategori

Back to top button