Streamingnyt

Den usandsynlige morder – ny svensk Netflix serie på vej

Netflix har præsenteret Den usandsynlige morder. En serie på fem afsnit der er baseret på den prisvindende bog fra 2018 af samme navn, skrevet af Thomas Pettersson.

Det handler Den usandsynlige morder om

Den svenske dramaserie er en fiktiv fortolkning af, hvordan Stig Engström, den grafiske designer, der blev udpeget som den sandsynlige gerningsmand bag mordet på Sveriges statsminister Olof Palme, formåede at undgå retfærdigheden helt frem til sin død ved hjælp af en kombination af frækhed, held og et forvirret politi. Men hvad ved vi egentlig om Stig Engström? Hvordan kunne politiet lade ham slippe væk på trods af, at de var på sporet af ham? Mordet var ikke velplanlagt og Engström gjorde alt forkert fra starten. Samtidigt troede næsten ingen på hans løgne om, hvad han faktisk lavede den skæbnesvangre nat i Stockholm tilbage i 1986.

Medvirkende og navne bag serien

Robert Gustafsson (Den Hundredårige der kravlede ud ad vinduet og forsvandt, Det som skjules i sneen) som er en af Sveriges mest folkekære komikere og skuespiller, spiller hovedrollen som Stig Engström. Eva Melander, Mikael Persbrandt og Peter Andersson slutter sig til rollelisten.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Blandt de medvirkende er desuden Joel Spira, Emil Almén, Shanti Roney, Torkel Petterson, Henrik Norlén, Lia Boysen, Magnus Krepper, Björn Bengtsson, Peter Viitanen og Cilla Thorell.

Manuskriptforfatterne bag serien er Wilhelm Behrman og Niklas Rockström (Kalifat, Before We Die), mens Charlotte Brändström (The Witcher, Jupiter’s Legacy) er den konceptuerende instruktør. Den svensksprogede serie produceres af FLX, der er produktionsselskabet bag Netflix original-serierne Quicksand og Kærlighed og anarki.

Robert Gustafsson fortæller: ”Det er en spændende udfordring og et stort ansvar at skildre Stig Engström, men på en måde er det også en form for terapi. Jeg var selv i samme biograf som Olof Palme på mordaftenen, så denne sag har altid føltes som en byld, der aldrig rigtig vil forsvinde – og jeg er ikke den eneste, der føler sådan. Teorien om Engström er den mest logiske og det er også den teori, som den seneste Palme-efterforskningsgruppe har konkluderet, som den rigtige. Det er også den teori, jeg selv tror på – og nu er der en chance for at forstå begivenheden og undersøge Stig Engströms karakter. Det er en spændende og tragisk historie, der stadig påvirker Sverige og det svenske folk meget. Serien udforsker og skildrer det utilstrækkelige politiarbejde omkring Palme-efterforskningen i 80’erne og 90’erne. Stig Engström er meget langt fra den person, jeg er, hvilket gør denne rolle så attraktiv og udfordrende for mig – og som forhåbentligt kan føre til en indre fred.”

Tesha Crawford, Director Nordics Original Series hos Netflix: “Denne gribende og udfordrende sag, har fascineret mennesker både i Sverige, såvel som i resten af verden i mere end 34 år. Vi er derfor meget glade for at bringe Thomas Petterssons bog til live sammen med vores langsigtede partnere FLX. Med Charlotte som konceptuerende instruktør, og Wilhelm og Nicklas der skriver, har vi et rigtig stærkt kreativt team bag denne svenske serie, som vi glæder os til at præsentere for hele verden.”

Charlotte Brändström: ”Visse begivenheder i en nations liv kan betragtes som skelsættende. Begivenheder, der ændrer et lands tankegang. Jeg husker tydeligt det enorme nationale traume mordet på Olof Palme i februar 1986 forårsagede. Et traume, der stadig eksisterer i dag. Da muligheden bød sig, var jeg derfor ikke i tvivl om at vende hjem til Sverige for at instruere de to første episoder af Den usandsynlige morder. Serien er en undersøgelse af et menneskes karakter og udgør en seriøs og troværdig hypotese om den mand, der sandsynligvis dræbte Palme den snedækkede vinternat, da statsministeren forlod en biograf i det centrale Stockholm. Det faktum, at Sveriges regeringschef på det tidspunkt kunne leve som enhver anden borger og undgå chauffører og livvagter til fordel for offentlig transport, fortæller historien om en tabt uskyld i vores nationale liv.

Hvad gør nogen til morder – og endda en, der følte sig tvunget til at have statsministeren som mål for et snigmord? Hvordan undgik dette triste og egocentrerede menneske at blive fanget af politiet? Vores serie forsøger at give svar på disse spørgsmål og indeholder visse formodninger. Ligesom den er et overbevisende og psykologisk forsøg på at opklare den forbrydelse, der rystede et stolt, stabilt og fredeligt socialdemokrati i sin grundvold. Kan det være, at mordet på Olof Palme – det største spørgsmål i svensk historie – har en chokerende enkel forklaring?”

Baseret på bogen Den usandsynlige morder af Thomas Pettersson.

Kilde: Netflix presse

SkyShowtime 39 kr Annonce

I samme kategori

Back to top button