TV-Nyt

Den store julekalender guide 2019

Så er det den tid på året, hvor det er julekalender tid. Du kan tælle ned med masser af underholdning for både store og små fra 1. december. Herunder kan du se, hvilke julekalendere de forskellige tv-kanaler og streamingtjenester byder på.

Julekalendere på TV 2 kanalerne i 2019

Tinka og Kongespillet julekalender TV 2 2019Tinka og Kongespillet

Årets store julekalendernyhed er selvfølgelig TV 2s familiejulekalender ’Tinka og Kongespillet’, som sendes på TV 2 klokken 20.00. Kan man ikke vente med at se næste afsnit af dette års nye familiejulekalender ’Tinka og Kongespillet’, kan man se snigpremieren på næste dags afsnit allerede aftenen inden på TV 2 Play.

I ‘Tinka og Kongespillet’ bliver der atter drama om tronen i den ellers så fredelige nisseby, Kongsby, fordi kongen ikke vender hjem fra sin rejse rundt i Nissernes Rige. Det udløser et kongespil – en konkurrence mellem rigets fire regioner, som hver stiller med deres stærkeste deltager, og hvor vinderen bliver nissernes nye konge.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

For at bevise sit værd og redde riget forsøger Tinka nu – med hjælp fra sin bedste ven Lasse – at sikre sig en af de fire pladser i Kongespillet. Men stærke kræfter forsøger at standse hende.

Pyrus i alletiders eventyr

På TV 2 er der mulighed for at se eller gense ’Pyrus i alletiders eventyr’ fra 1. december om eftermiddagen. Den blev første gang blev vist på TV 2 i 2000.

I Pyrus i Alletiders Eventyr får Pyrus rodet en masse eventyr sammen, og nisserne bliver derfor nødt til at gennemgå eventyrerne for at få bragt det i orden. Undervejs møder man personer som fx eventyrsamleren Giambattista Basile og støder på eventyr som Den lille Rødhætte og Hans og Grete.

The Julekalender tilbage på TV 2 Charlie

TV 2 CHARLIE holder gang i juletraditionerne med ’The Julekalender’, historien om ægteparret Oluf og Gertrud Sand, den handelsrejsende Benny og ikke mindst nisserne Fritz, Hansi og Günther. ’The Julekalender’ kan ses fra 1. december.

Natholdets Julekalender 2019 på TV 2 Zulu

Natholdet julekalender 2019

Med 24 afsnit på TV 2 Zulu tælles der ned til julen med ølsmagning med Anders Breinholt, Søren Rasted og ølentusiasten Carsten Berthelsen i en ny udgave af ’Natholdets Julekalender’.  Du kan også se med på TV 2 PLAY, ligesom det fra 23. december bliver muligt at se eller gense sæson ét af denne julekalender.

Julekalendere på DR kanalerne i 2019

dr julestjerner julekalenderJulestjerner

På DR1 kan man få et glædeligt gensyn med ’Julestjerner’, som blev sendt for første gang i 2012 – og overraskende nok er i 25 afsnit. Michael Wikke og Steen Rasmussens juleeventyr handler om 13-årige Sus, der sammen med familien må flytte fra højhuset i Brøndbyøster.

Heldigvis tilsmiler julelykken familien, der arver grandonkel Julius’ gartneri i landsbyen Brorfelde. På toppen af den smukke Brorfelde bakke ligger det nedlagte Observatorium, som engang var førende i landet. Men fremtiden er usikker. Hele området skal sælges, og den lokale grusgrevinde Vera Grus er meget interesseret i at overtage alt og udvide sin i forvejen imponerende grusgrav.

’Julestjerner’ har blandt andre Rasmus Bjerg, Martine Hjejle og Szhirley på rollelisten. Hvert andet år genudsender DR en julekalender, mens der optages en ny til året efter.

Svenske kalendere på Ramasjang og Ultra

Storm paa Stillevaenget
Foto: SVT

De barnlige sjæle kan på DR Ramasjang se den svenske ’Storm på Lugnagatan’, mens DR Ultra viser SVT’s ’Jagten på tidskrystallen’.

Jagten på tidskrystallen’ er et science fiction-eventyr, der tager afsæt i bogtrilogien ’Spejlendes hemmelighed’ af Erika Wallin. Julekalenderen handler om tre børn, der må rejse til universets centrum for at forhindre onde kræfter i at stoppe tiden, hvilket vil medføre, at det aldrig bliver jul igen.

Derudover sender DR Ultra ni nye juleepisoder af fiktionsserien ’Klassen’ hver tirsdag til torsdag op til jul.

På DR Ramasjang er der igen i år også gensyn med ‘Ramajetternes Jul’ fra 2017.

Adventskalender på DR2

Mord på DR2De kommende 4 søndage kan du følge med i DR2’s adventskalender Mord på DR2. Mord på DR2 bliver alle 4 gange sendt klokken 21.30.

Lydmanden Uffe Søborg bliver dræbt midt under optagelserne til et juleprogram på DR2. Efterforsker Jette Bruun vurderer, at mordvåbnet er en giftig klejne, som er blevet indtaget i frokostpausen.

De medvirkende er blandt andre Nikolaj Kirk, Ane Cortzen, Niels Krause-Kjær, Christine Feldthaus og Knud Romer.

Det store eksperiment på Viaplay

Det store eksperiment Viaplay 2019Det store eksperiment, er tilbage på Viaplay Reklame-link med en tredje sæson.

I år vil den kendte tv-vært, Jacob Riising, sammen med den folkekære skuespiller, Kurt Ravn, stå i spidsen for et nyt eventyr om den onde, julehadende professor Primus, der har flyttet sine lyssky gerninger ned under havets overflade, hvor han planlægger en miljø-katastrofe.

Nu sætter Jacob Riising, sammen med børnene Freja (Freja Larsen) og Sebastian (Sebastian Halberg Hansen), sejlene afsted mod et spændende og lærerigt undersøisk eventyr for at redde julen og forhindre den vanvittige professor Primus i at skabe en miljøkatastrofe.

Panik i nisseværkstedet – årets julekalender på svenske SVT

Hjemme hos Julemanden på Nordpolen er de helt store juleforberedelser i gang. Snemanden og nisserne mangler ønskelister fra børnene, så nisserne og julegaveværkstedet kører kun på halvt blus.

Problemet er at menneskerne i den almindelige verden er holdt helt op med at tro på Julemanden og nissers eksistens.

Men hvis alle holder op med at tro, slukker lygten og nisseverdenen går under. Julemanden må handle hurtigt, og Nissemor og resten af nissefamilien kæmper for at komme på banen igen og få menneskerne til at tro.

Men hvis de skal nå det inden jul, skal de skynde sig, før det er for sent.

Julekalenderen bliver både sendt kl. 8.45 og 18.45 på SVT1.


Prøv C More med Britbox indhold til 0 kr. i 14 dage
Bestil her reklame-link

I samme kategori

Back to top button