Nyheder

Den bedste alder – ny programserie på DR K

drk logoEn helt ny serie på DR K undersøger i fire afsnit alder som kulturelt fænomen. I serien medvirker en række kendte danskere, der befinder sig på forskellige alderstrin i livet. ‘Den bedste alder’ får premiere på DR K onsdag den 7. oktober klokken 22.00.

Hvornår bliver det patetisk at løbe rundt med omvendt kasket på Roskilde Festival? Hvorfor værdsætter vi ikke alderdommens værdier som erfaring og visdom? Hvor langt er vi villige til at gå for at skjule alderdommens tegn med kosmetiske produkter, motion og plastikoperationer? Svarer den alder vi har til den alder, vi føler vi har? Hvornår er man gammel?

Alt dette og meget mere forsøger en helt ny serie på DR K at besvare. I ‘Den bedste alder’ sættes alderen i et historisk og kulturelt perspektiv. Den nye serie får premiere på DR K onsdag 7. oktober, og i serien medvirker en række kendte danskere – fra musiker Sys Bjerre på 30 år til Danmarks ældste mand Georg Jensen på 109 år. Alle taler de åbenhjertigt og humoristisk om de fordele og ulemper, der er ved deres alder.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Alder er meget mere end bare et tal
I vores kultur er alder meget mere end bare et tal. Det er et af de vigtigste måleinstrumenter, som vi bruger til at vurdere hinanden og putte hinanden i bestemte kasser.  Vi opfatter mennesker, der har bestemte aldre på bestemte måder, og har faste normer og forestillinger om, hvordan man bør opføre sig og især ikke bør opføre sig i de forskellige aldre.

Vi tillægger også de forskellige aldre forskellige værdier, for eksempel hylder vi i vores kultur ungdommen, som vi forbinder med skønhed og dynamik, hvorimod alderdom betragtes som en uattraktiv tilstand, som helst skal udsættes så længe som muligt.

De medvirkende er:
Morten Sabroe (forfatter): “Da jeg mødte min kone for første gang, kom jeg til at lyve om min alder. Jeg kunne godt se på hende, at hvis jeg skulle score hende, så skulle jeg ikke være så gammel som jeg var.”

Maiken Wexø (programdirektør): “Da jeg var yngre og havde været i seng med en mand, kunne jeg nærmest ikke komme ud af sengen, fordi jeg var så bange for, at han skulle se at jeg havde appelsinhud på røvballerne og jeg skulle trække maven ind – altså det var jo død besværligt!”

Keith Thomas Lohse (radiovært): “Det er da federe at få respekt og fisse, hvis man ser herre nederen ud, end hvis man ligner George Clooney. Det er ikke en udfordring!”

Lone Hertz (skuespiller): “Der er jo ikke et ugeblad, der beskæftiger sig med min aldersklasse på en sexet måde. Alt, hvad der hedder sex, er jo overhovedet ikke forbundet med min aldersklasse. Man tror ikke, at det eksisterer oppe i pæren på os.”

Jan Grarup (fotograf): “Jeg ved godt, at jeg har levet hårdt. Jeg har drukket alt for meget i perioder, jeg har taget alt for mange stoffer og givet den maks gas i hele verden. Jeg har gjort alt det, som unægteligt vil sætte spor på et menneske. Så kan jeg ikke sidde i 11. time og synes det er sørgeligt, at jeg har fået rynker og ikke ligner en på 20 mere.”

Jesper Binzer (musiker): “Min søn har lavet et klistermærke til mig, som jeg har sat på min guitar og som jeg kan se, når jeg kigger ned. Der står: `Sug maven ind!´. Det er pinligt, at se sin far stå der på scenen med vom og guitar.”

Nadja Meyer (trendspotter): “Der er da nogen, der har sagt at de ikke vil tro at jeg er så gammel som jeg er, og det tager man jo som et kompliment. Så prøver man at rette sig lidt mere op og sådan noget.”

Georg Jensen (Danmarks ældste mand på 109 år): “Engang imellem kan jeg godt lide at fejre min fødselsdag, men jeg har jo prøvet at fejre den mange gange.”

Sys Bjerre (sangerinde): “Jeg var bange for alting i 20´erne. Jeg var bange for at se forkert ud, jeg var bange for at veje for meget, jeg var bange for at være for dum, jeg var bange for at være for grim, bange for at være for kikset, bange for at være udenfor…”

Ole Grünbaum (forfatter): “Jeg har nok prøvet at jeg helst ikke vil have afsløret min alder, især hvis jeg har været sammen med yngre kvinder”.

Signe Molde (tv-vært): “Der er også et blad for kvinder over 40. Jeg ved godt, at de har lavet det for at sige, at du er også lækker og sej, når du er over 40, men er der behov for at det bliver sagt så tydeligt?”

Maria Marcus (terapeut): “Mænd på min alder, de har jo altid været interesseret i at møde unge kvinder, så jeg har nok tænkt at jeg bliver nødt til at lyve om min alder, så nogen tør at lægge billet ind hos mig.”

  • Den bedste alder’ på DR K: onsdag 7. oktober klokken 22.00 og de følgende tre onsdage

Kilde: DR

I samme kategori

Back to top button