Branche-Nyt

Deluca Film genopstår med ny ejer

Efter at være erklæret konkurs i oktober genopstår et af Danmarks førende produktionsselskaber Deluca Film med Poul Vogelius som ny ejer.

Produktionsselskabet Deluca Film genopstår med ny ejer efter i oktober at være blevet erklæret konkurs. Dermed kan det 28 år gamle produktionsselskab fortsætte arbejdet med at producere dansk kvalitetsindhold, som bl.a. “Hvide Sande”, ”Forfulgt af Politiet”, “Tag min hånd”, “Britta og de forsvundne millioner”, “Klienten” og “Julemandens Datter”.

“Jeg er enormt taknemmelig for, at det hurtigt er lykkedes os at finde en stærk måde at fortsætte den virksomhed, jeg har levet og åndet for i 28 år,” siger tidligere direktør i Deluca Film, Morten Rasmussen, som fremover vil indtræde i en ny rolle i virksomheden, som producer, producent og daglig leder.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Ny ejer af Deluca bliver den aarhusianske iværksætter Poul Vogelius. For 3 år siden sagde han farvel til sin revisionsvirksomhed Vogelius Revision, som han startede for mere end 30 år siden, for at begive sig ud på nye eventyr. Et af de eventyr bliver nu DELUCA:

“I en tid hvor internationale streamingtjenester er med til at ændre forretningsmodellen, og vi forbruger film og dokumentarer markant anderledes end tidligere, er det afgørende, at vi sørger for at bevare og styrke danske film- og tv-produktioner,” siger Poul Vogelius, der med sin fortid i revisionsbranchen og hans andre virksomheder er vant til at kunne styre økonomien i større projekter i en stadig mere kompleks verden. Samtidig har han været tilknyttet Deluca Film som deres eksterne revisor i 25 år, før han solgte sin virksomhed, og hvorfor han har stort kendskab til såvel DELUCA, som branchen i helhed.

“Jeg glæder mig til at komme tættere på virksomheden, og til at være med til at præge dens fremtid. Morten og hans medarbejdere i Deluca Film har været vildt dygtige til at producere kvalitetsindhold. Men de blev i år ramt af den perfekte storm. Den blotlagde nogle svagheder, som vi nu får mulighed for at rette op på.

Samtidig skal vi lægge en strategi, som sikrer, at vi fremadrettet kan levere danskproduceret indhold af høj kvalitet, som er økonomisk bæredygtigt,” siger Poul Vogelius.

Deluca Film fortsætter i et af Poul Vogelius nystiftet selskab under navnet ”DELUCA”. Virksomheden vil fortsat have base i Aarhus. Næste skridt bliver at få lagt en ny strategi, klarlagt nye roller og skabt overblik over, hvilke produktioner der kan igangsættes snart, og hvor mange hænder, der er behov for i den kommende tid.

Kilde: Pressemeddelelse

I samme kategori

Back to top button