Billedekvalitetstest DR1 – Visuel sammenligningstest – Kan du se forskel?

| onsdag 19. okt, 2016 10:04 | opdateret 26. okt, 2016 kl. 19:03 | 1 kommentar

billedkvalitetDIGITALT.TV har tidligere sammenlignet bitrater, altså hvor meget data de enkelte tv-udbydere sender tv-kanalerne med.

Denne gang har vi valgt at sammenligne udvalgte udbydere på en anden måde, nemlig en visuel test sammenligning, hvor vi i stedet kigger på den visuelle videokvalitet. Der kan være forskel på, hvordan de enkelte udbydere pakker deres tv-kanaler, i forhold til udstyret der anvendes, og om der anvendes fast eller variable bitrate.

Så er indholdet med den højeste bitrate egentlig den bedste og kan man overhovedet se forskel? Det er det vi spørger jer læsere om i denne artikel, for vi vil gerne invitere DIGITALT.TV’s læsere mulighed for at deltage i testen og give jeres bedømmelse.

Sådan fungerer vores billedekvalitetstest

Vi har optaget det samme program samtidigt hos følgende udbydere: Canal Digital, Stofa, DVB-T (Boxer). Vi skulle også have optaget YouSee signal, men desværre skete der en fejl på denne, så vi må nøjes med de 3 øvrige. Efter optagelsen har vi taget et 2 minutters klip ud, uden at videoindholdet er ændret rent kvalitetsmæssigt naturligvis. Det er gjort med programmet TSDoctor.

Vi har i denne omgang valgt at kigge på DR1, og et naturprogram som typisk kan være en udfordring i forhold til billedkvaliteten, fordi der er mange detaljer.

Kan du se forskel – Hvem har den bedste billedekvalitet på DR1?

Klippene er navngivet 1,2,3, og kun vi kender, hvilken udbyder der gemmer sig bag tallet på det enkelte klip. Vi foreslår, at du ser de tre klip via en USB enhed på din fladskærm eller på en anden måde hvor kvaliteten ikke ændres. Filerne er gemt i en mkv container fil. Desuden tilbyder vi også en download som mp4 fil, så det kræver at din fladskærm kan afspille én af disse.

Filerne var udbudt i en uge uden feedback, så pga manglende interesse for testen er de ikke længere tilgængelige.

 

Del på:

Gemt under:: Branche-Nyt

Kommentarer (1)

  1. mitri siger:

    Det er irriterende at Yousee som er så stor en spiller på markedet ikke er med.
    Sidst der blev snakket om bitrate, var de med, og der blev påstået at deres encoderer kunne levere et bedre billede ved en lavere bitrate, og nu kunne det have været meget interessant at se hvordan de ville klare sig mod specielt canal digital.
    Desuden kunne det også være ganske interessant om Waoo havde været med.

    Mvh.Michael.

Skriv et svar