TV-Nyt

De ustyrlige på TV 2 – kan toner tæmme Tourette?

de ustyrlige tv2
Cutfather i selskab med fem unge mennesker, som alle lider af Tourettes syndrom, der bl.a. medfører verbale og fysiske tics. Her er det Benjamin (ved flyglet) sammen med sangcoachen Rie, Cutfather, Phillip, Johnny, Michelle og Casper.
(Foto: Eyeworks / TV 2)

Tirsdag 21. januar har TV 2 premiere på en ny og rørende programserie, ”De ustyrlige”, der sætter fokus på Tourettes syndrom og på mulighederne for at afhjælpe symptomerne på lidelsen med brug af musik.

I spidsen for denne opgave står sangskriveren og musikproduceren Cutfather, som i programserien hjælper fem musikglade unge med at forberede en stor koncert.

Cirka 5.000 danskere lider af Tourettes syndrom – en kronisk lidelse, der viser sig ved ufrivillige bevægelser og ryk, lyde og udbrud.

Der findes ingen kur mod Tourettes syndrom, men der er én ting, som kan få symptomerne til at forsvinde – i hvert fald for en stund. Musik har vist sig at have en imponerende virkning på mennesker, der lider af sygdommen. Når de berørte synger eller spiller på et instrument, forsvinder deres tics.

Bruger musikken til at holde tics nede
I den nye serie om ”De ustyrlige” møder vi fem danske musikalske talenter med Tourettes syndrom: Benjamin, Michelle, Casper, Phillip og Johnny. Igennem seks programmer kommer vi tæt på de fem unge, som bruger musikken til at holde deres tics nede.

I løbet af serien skal musikproduceren Cutfather arbejde med de unges musikalske talent og give dem selvtillid nok til at stå på en scene, for at de til sidst kan give deres livs koncert foran et publikum.

– Det har været spændende og fascinerende at møde de fem unge og deres udfordringer. At se deres gåpåmod og livsglæde til trods for det, de kæmper med, er så sejt! Jeg har i forvejen bekendte i musikbranchen, der har Tourettes syndrom, og jeg blev nysgerrig efter at vide mere om, hvordan musik kan hjælpe mennesker med lidelsen, fortæller Cutfather.

Fem unge med store udfordringer
I premiereprogrammet af ”De ustyrlige” møder Cutfather Benjamin fra Nykøbing Sjælland, Phillip fra Odense og Casper fra Randers.

Benjamin, der har haft Tourette, siden han var fem år, går i gymnasiet, spiller fodbold og synger i sit eget band. Philip er dj og en af de danskere, der er hårdest ramt af Tourette. Casper er suppe-steg-og-is-musiker og fik først Tourette, da han var 21 år.

I program nummer to, der sendes tirsdag 28. januar, møder Cutfather og seerne også Michelle fra Amager og Johnny fra Odense.

Michelle er en af de få danske piger med Tourette, mens rapperen Johnny er plaget af en indre uro og har svært ved at gå på fliser. I dette program får de fem unge også mulighed for at møde hinanden for første gang.

”De ustyrlige” har premiere på TV 2 tirsdag 21. januar kl. 20.50.

Kilde: TV 2

I samme kategori

Back to top button