De tre små kanaler vokser sig større

| torsdag 23. jun, 2011 10:25 | 0 Kommentarer

”Man starter som lille, og så bliver man stor”, sang Buster Larsen tilbage i 1963. Lidt på samme måde er det gået for DRs tre små tv-kanaler, DR HD, DR K og DR Ramasjang, som nu har eksisteret i godt halvandet år.

Sidste uge – uge 24 – blev den uge i kanalernes historie, hvor de samlet set har været mest set. Målt over hele døgnet fik de en seerandel på 5,7 procent, og det var hele 0,8 procent over den hidtidige rekord, som kanalerne hev i land over julen 2010.

”Helt overordnet kan man sige, at sharen – det vil sige seerandelen – er steget gradvist siden lanceringen i november 2009. Men de forskellige kanaler har været igennem hver deres udvikling,” forklarer medieforsker Anne Lærke Larsen fra DR Medieforskning.

DR HD er den af de tre kanaler, som færrest danskere kan modtage.

”Men i takt med at flere og flere har udskiftet deres tv eller fået en såkaldt MPEG4-modtager, får DR HD også flere seere. Lige nu kan DR HD ses i lidt over halvdelen af de danske husstande, og kanalens share påvirkes i høj grad af, om der er samsendinger med DR2 og især DR1,” forklarer hun.

Godt fat i børnene
DR Ramasjang har fået rigtigt godt fat i børnene og børnefamilierne, og det helt store skub i vejret kom, da fjernsyn for de 3-6-årige rykkede over på DR Ramasjang i den velkendte sendetid klokken 17.30 i januar.

”Sharen på DR K er også steget siden lanceringen – om end ikke så markant som på de andre to kanaler. Kanalen klarer sig generelt rigtigt godt, og den har   en dobbelt så høj seerandel som den svenske pendant Kunskapskanalen, som har været i luften siden 2004,” forklarer Anne Lærke Larsen.

Samlet set er det 18 procent af danskerne, der er forbi DR HD i løbet af en uge, 19 procent er forbi DR K, mens 22 procent slår vejen forbi DR Ramasjang.

En palette af indhold
DRs mediedirektør Gitte Rabøl glæder sig over, at DRs tre nye kanaler er blevet en del af danskernes tv-hverdag.

”Det viser, at strategien med at øge mangfoldigheden af kvalitetsindhold til danskerne er rigtig. Med de nye kanaler leverer vi det bedste inden for forskellige genrer til specifikke målgrupper. Og at seerne har en palette af forskelligt public service-indhold til rådighed på samme tid, øger værdien for licensen markant,” mener hun.

På DR K var det Jørgen Flindt Petersens ’Gensyn med de danskes øer’ og ’Dagbog fra Woodstock’, der fik flest seere til at tænde fjernsynet i sidste uge. På DR HD var det ’Danmark – kyst til kyst’ og ’Fredagsfilm’, og på DR Ramasjang var ’ICarly’, ’Carsten og Gittes Vennevilla’ og ’Shanes Verden’ blandt de mest sete programmer.

Kilde: DR presse

 

Del på:

Gemt under:: TV-Nyt