De Paralympiske Lege på TV

| fredag 17. aug, 2012 12:21 | 1 kommentar

OL 2012 på TVDen 29. august tager De Paralympiske Lege, PL, nemlig over. For første gang bliver det muligt at se direkte transmissioner fra legene, hvor man blandt andet kan opleve etbenede sprintere og kørestolsrace.

Ved de seneste Paralympiske Lege i Beijing blev der ikke sendt noget direkte. Det bliver der lavet om på i år. DR har enerettighederne på De Paralympiske Lege i London og sender flere timers daglige transmissioner hver dag. Derudover kommer der, efter den sene TV-Avis, et dagligt magasin på DR1, der samler op på de største begivenheder fra dagen.

“Vi synes, at De Paralympiske Lege kan bære meget mere end den dækning, de fik for fire år siden. Derfor satser vi stærkere på det i år,” siger Tine Bendix, der er redaktionschef på DR Sporten.

De danske atleter
Danmark stiller op med et hold på 28 atleter. De deltager i otte forskellige sportsgrene – atletik, bordtennis, cykling, goalball, ridning, sejlads, skydning og svømning.

“Den færdige sendeplanen er endnu ikke helt klar, men vi prioriterer nogenlunde de samme discipliner, som vi gjorde ved OL. Atletik, svømning og cykling er meget populært. Og så vægter vi selvfølgelig de discipliner, hvor der er dansk deltagelse,” siger Tine Bendix.

Da det er første gang, De Paralympiske Lege bliver dækket direkte, er der ikke nogle målinger på, hvor mange der rent faktisk er interesserede i at se det. Derfor er Tine Bendix spændt på, hvordan PL bliver modtaget af seerne.

“Jeg håber, det bliver taget godt imod. Vi synes, det er rigtig godt stof, så vi glæder os til at formidle det,” siger hun.

De Paralympiske Lege på DR1 og DR HD

Værten på det daglige magasin på DR1 bliver Ulla Essendrop. Hun ser frem til at beskæftige sig med legene, og føler sig ikke på udebane, da hun er vant til at arbejde med sport. Senest har hun været vært under de netop afsluttede Olympiske Lege.

“De Paralympiske Lege adskiller sig ikke særlig meget fra OL. Det er atleter, der har arbejdet rigtig hårdt, for at nå De Paralympiske Lege. Jeg har så meget respekt for det, de gør, fordi de er så dedikerede,” siger Ulla Essendrop.

De Paralympiske Lege viser sig første gang på skærmen på DR HD onsdag den 29. august klokken 22.20, hvor det hele bliver skudt i gang med åbningsceremonien. Kanalen er også det primære hjemsted for de direkte transmissioner. Det daglige magasin, hvor Ulla Essendrop er vært, bliver sendt første gang torsdag den 30. august klokken 21.25 på DR1.

Kilde: DR

Har du parabol på 28 øst vil de Paralympiske Lege blive dækket af den britiske Channel 4, der også sender 3 ekstra kanaler i forbindelse med begivenheden.

Del på:

Gemt under:: TV-Nyt

Kommentarer (1)

Skriv et svar