De mest forbløffende nærdødsoplevelser på Nat Geo

| fredag 11. nov, 2011 20:21 | 0 Kommentarer

I løbet af ti programmer undersøger Nat Geo de mest forbløffende nærdødsoplevelser, bl.a. fald med en faldskærm der ikke folder sig ud fra  4,5 kilometers højde, et helikopterstyrt og en fodgænger der påkøres af en firehjulstrækker

Chok, hjertebanken, adrenalin der pumper og en sidste bøn. Når du ser disse optagelser, er det svært at tro, at nogen som helst overlevede – men det gjorde de, og nogle vil kalde det et mirakel, men bag disse dramatiske episoder gemmer der sig overraskende nok videnskabelige forklaringer. Nat Geo undersøger nu disse utrolige og voldsomme begivenheder, der alt andet lige burde havde endt med døden, men alligevel ikke gjorde det – til stor forundring for ikke mindst de overlevende.

Nat Geo undersøger ti forskellige katastrofale begivenheder, som har fundet sted i virkeligheden. Formålet er at forklare, hvordan det var muligt at overleve noget, der lignede den visse død. Vi afslører de videnskabelige kendsgerninger bag disse utrolige ulykkestilfælde, der tilsyneladende trodser naturens love. Vi hører vidnernes og ofrenes hårrejsende beretninger. Alle detaljer bliver belyst for at forstå, hvad der skete, da en skydiver styrtede mod jorden fra næsten fem kilometers højde, da en helikopter kom ud af kurs et sted over byens tage, da en firehjulstrækker rullede hen over en fodgænger, da en dyrepasser blev angrebet af sultne løver, og da en turist blev revet med ud i havet af en kæmpe bølge på Hawaii.

Vi følger de overlevende i deres jagt på svar. Hvordan det kan være, at de stadig er i live? Ved hjælp af detaljerede analyser og eksperimenter hjælper eksperter og efterforskere os med at forstå, hvordan der i hvert tilfælde er tale om en kombination af held, tilfældigheder og videnskabelige kendsgerninger. Endelig vil de overlevende forstå, hvordan og hvorfor de imod alle odds er i live i dag og dermed er i stand til at fortælle deres historie.

De udødelige: Frit fald fra 4500 m højde: Premiere den 14. Nov kl. 22.30 

”Når jeg ser på arret  på min overkrop, er det en konstant påmindelse om den dag, hvor intet gik som planlagt. Du ved, man stresser gennem hverdagen og glemmer stort set alt om det, men arret vil altid minde mig om, at jeg lå på operationsbordet og blev skåret i for at jeg skulle kunne trække vejret”

Michael Holmes, overlevede frit fald

Skydiving-instruktøren Michael Holmes havde sprunget næsten 8.000 gange, da han planlagede endnu et spring – denne gang fra 4,5 kilometers højde. Det skulle vise sig at blive et spring, der ville ændre hans liv for altid. Vennerne så til i forfærdelse, da både hovedskærmen og sikkerhedsskærmen svigtede og sendte ham mod jorden i voldsom fart. Vidner til hændelsen var sikre på, at han var død, men han blev fundet i en klynge buske – i live og med kameraet i hjelmen intakt. Hvordan var det muligt? Vi følger Michael, når han opsøger eksperter i aerodynamik og professionelle skydivere for at få belyst, hvad hemmeligheden bag hans overlevelse er. For at få opklaret mysteriet lægger Michael vejen forbi en vindtunnel, hvor hans tur gennem luften rekonstrueres med henblik på at fastslå hastigheden på ulykkestidspunktet. Hastigheden viser sig at være dødbringende. Michael opsøger derfor andre eksperter i sin fortsatte jagt på et tilfredsstillende svar. Vil det lykkes for ham at få belyst, hvordan han var i stand til at overleve det voldsomme styrt?

 De udødelige: Helikopterstyrt: Tirsdag den 22. November kl. 22.30

”Det så næsten ud som om helikopteren slingrede, og så begyndte den at spinde. Det næste øjeblik ser jeg, at den flyver ind i skorstenen. … Og man så, hvordan halen på helikopteren bogstaveligt talt bøjede. … Og da den endelig faldt helt fra hinanden, lå den stille. … Du vidste inderst inde, at ingen var sluppet levende fra det der.”

Shannon Sohn, journalist og øjenvidne fra en helikopter i nærheden

Det er en ganske almindelig dag i New York for de fleste journalister, der rapporterer fra luften, men for journalisten Andrew Torres og den erfarne pilot Russ Mowry, skal dagen vise sig at byde på det værste, der kan ske, når man befinder sig 240 meter over byens tage. Deres helikopter kommer ud af kontrol og styrter med næsen først ned på et tag i Brooklin og mister halen i processen. Det hele blev optaget af en anden nyhedshelikopter, der befandt sig i nærheden. Kort tid efter ser vidner måbende til, da Torres kommer vaklende ud af den forulykkede helikopter, tydeligvis desorienteret. Han leder efter piloten, som også overlevede. For at få svar på, hvordan det var muligt at overleve dette styrt, tages en flysimulator i brug. Hvordan kunne piloten have kontrol over en helikopter, som videnskaben vurderer, var nærmest umulig at styre. Var det adrenalin i store doser eller noget mekanisk, der sikrede deres overlevelse. Tag med Torres og Mowry, når de i jagten på svar genoplever de værste sekunder i deres liv.

De udødelige: Knust af en SUV:  Tirsdag den 29. November kl.22.30 

”Jeg husker ikke, hvornår ulykken skete, hvor jeg var på vej hen, eller hvor jeg kom fra. Jeg vidste ikke, at jeg var bevidstløs eller erklæret død. Ikke engang, at jeg var blevet ramt af en bil – ikke før, jeg så det på video, og jeg var fuldstændig lamslået.”

Scott Tegtmeyer, fodgænger ramt af en firehjulstrækker

Forestil dig, at du krydser vejen, mens du går i dine egne tanker, og pludselig – bang. Du bliver ramt af en roterende firehjulstrækker. Trafikkameraer optog det hele. En bil, der med høj hastighed kører over for rødt i et trafikeret lyskryds i USA, støder sammen med en firehjulstrækker, der flyver gennem luften og rammer en fodgænger, Scott Tegtmeyer. Vidner til ulykken var sikre på, at han var død på stedet, men efter fire uger i koma, vendte Scott tilbage fra grænselandet til dødsriget for at fortælle sin historie. Vi følger efterforskerne, når de rekonstruerer hændelsen ved hjælp af tilsvarende biler og test-dukker. Da test-dukkerne bliver erklæret døde efter sammenstødet, må efterforskerne ty til virtuelle computer-modeller, der gør det muligt at komme bag om ulykken. Kendsgerningerne omkring ulykken gør voldsomt indtryk på Scott.

Nat Geo stiller skarpt på andre forbløffende tilfælde, bl.a. en mand der får elektrisk stød efter et mislykket faldskærmsudspring, en bilulykke der resulterer i en eksplosion, en professionel cykelrytter hvis cykel falder fra hinanden på vej ned ad siden på en vulkan og en bil, der kører ind en nybagt far og hans 4 mdr gamle baby.

Gå ikke glip af De Udødelige på Nat Geo – Hver tirsdag kl. 22.30  resten af 2011

Kilde: Nat Geo

Del på:

Gemt under:: TV-Nyt