TV-Nyt

Dansksproget indhold sætter igen rekord på TV 2

I 2021 var 75,9 procent af TV 2 hovedkanalens programtimer dansksprogede – endnu mere end i det hidtidige rekordår 2020. Mere end tre fjerdele af TV 2s knap 7.000 programtimer sidste år var altså dansksprogede.

Tallene, der er eksklusive regionale udsendelser, fremgår af TV 2s public service-redegørelse 2021, som netop er offentliggjort. På DR1 var den dansksprogede andel i 2021 på 54,6 procent.

– At levere danske programtilbud til seere og brugere har en særlig betydning i disse år, hvor så meget forbrug foregår på udenlandske tjenester. For TV 2 er det helt afgørende at engagere danskerne i alle de emner, som er vigtige for os i Danmark. Derfor er det helt centralt for os at holde fast i det store udbud af dansk indhold, siger TV 2s indholdsdirektør, Lotte Lindegaard.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Den rekordhøje andel af danske programmer betyder samtidig, at TV 2s andel af udenlandsk fiktion – udenlandske film og serier – er den laveste nogensinde. I 2021 udgjorde udenlandsk fiktion 11 procent af sendefladen på TV 2. Til sammenligning var andelen 25 procent på DR1.

Af TV 2s public service-redegørelse for 2021 fremgår også, at det dansksprogede indhold er et stærkt trækplaster for TV 2. Mens det danske indhold udgjorde knap 76 procent af programtimerne i 2021, stod dette indhold for 90 procent af seerforbruget på TV 2s hovedkanal. Det skyldes især, at de dansksprogede programmer generelt har højere seertilslutning end fremmedsprogede programmer.

I kraft af det danske indhold lykkedes det i 2021 for TV 2 at fastholde sin seerandel og positionen som Danmarks mest sete kanal i et år, hvor sommer-OL og EM i fodbold – årets to største sportsbegivenheder – for en sjælden gangs skyld ikke kunne følges live på TV 2s kanaler.

Mange timers nyheder

Blandt det meget populære danske indhold er TV 2s nyhedsdækning, som igen i 2021 havde høj prioritet. TV 2 sendte knap 1.100 timers nyhedsudsendelser mellem klokken 6.00 og midnat – og mere end 1.500 timer i alt. Det er det tredjehøjeste antal nyhedstimer nogensinde, men er – ikke overraskende – en tilbagegang fra rekordåret 2020, hvor corona dominerede dagsordenen i størstedelen af året.


I samme kategori

Back to top button