Streamingnyt

Danskernes foretrukne julefilm ifølge Blockbuster

blockbuster logoDer er ingen tvivl. Danskernes foretrukne julefilm er den romantiske komedie Love Actually. Det viser tal fra streaming-tjenesten Blockbuster.

Når kalenderen rammer december, er det tid til at finde julefilmene frem. Og det er klassikere, som danskerne vil se.

Det viser tal fra streaming-tjenesten Blockbuster, der har undersøgt, hvilke julefilm danskerne lejer mest i december.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

– De mest lejede film er normalt de helt nye film, men det forholder sig lidt anderledes med julefilm. Julen er en tid forbundet med traditioner, og derfor er det heller ikke nogen overraskelse, at flere af de mest populære julefilm efterhånden har en del år på bagen, siger direktør Casper Hald fra Blockbuster, der er en del af TDC Group.

Mest populær af alle julefilm er Love Actually med blandt andre Hugh Grant i en af hovedrollerne. Filmen havde premiere i 2003, mens tredjepladsen bliver indtaget af Alene hjemme 2: Glemt i New York fra 1992.

Den nyere danske julefilm Familien Jul fra 2014 har dog formået at klemme sig ind på andenpladsen mellem de to klassikere.

– Filmen indtager top-3 i tre af landets fem største byer, og faktisk er det den mest populære julefilm i Esbjerg, så vi ser lidt regionale forskelle rundt om i landet, fortæller Casper Hald og tilføjer:

– Familiefilm er generelt populære, for de er et samlingspunkt for børn og forældre i hjemmet. Vi ser i undersøgelser en tendens til, at filmene bliver lejet, når familien har planlagt en aften sammen hjemme foran den store skærm i stuen, mens andre genrer lejes mere impulsivt.

Andre juleklassikere som Fars fede juleferie (1989), Far til fire i byen (1956) og Alene hjemme (1990) er også alle at finde i top-10 hos danskerne.

Top-10: Mest lejede julefilm i Danmark

1. Love Actually (2003)

2. Familien Jul (2014)

3. Alene hjemme 2 – Glemt i New York (1992)

4. Grinchen – Julen er stjålet (2000)

5. Emma & Julemanden (2015)

6. The Holiday (2006)

7. Far til fire i byen (1956)

8. Fars fede juleferie (1989)

9. Love the Coopers (2015)

10. Alene hjemme (1990)

Ranglisten er baseret på antal transaktioner gennemført 1. til 15. december 2016 hos Blockbuster.

Kilde: TDC

I samme kategori

Back to top button