Branche-Nyt

Danskerne foretrækker at købe fladskærmen i fysiske butikker

Elgiganten
Elgiganten er gået stærkt frem på netsalget, som ellers er faldet, når det gælder fjernsyn.
(Foto: Erling Madsen).

TNS Gallup foretog i januar på vegne af  Branche foreningen BFE en forbrugerundersøgelse. Her spurgte man 2.116 danskere om deres køb og brug af forbrugerelektronik i 2013.

De 475.000 fladskærme, som blev solgt i fjor, er en god indikator for, hvordan handlen går i Danmark: Og undersøgelsen har 3 interessante tendenser.

  • 8 ud af 10 fjernsyn blev købt i en fysisk butik
  • Salget via nettet falder
  • Elgiganten og varehusene vinder markedsandele på netsalg.

I en tid, hvor salg via internettet vokser i mange brancher, er der interessant at se, at salget af fladskærme primært sker i fysiske butikker; hvilket kan have noget at gøre med at forbrugerne gerne vil have fjernsynet – som i dag rummer masser af features – demonstreret.

Ja, faktisk er salget via nettet faldet: 8 ud af 10 fjernsyn blev købt i en fysisk butik (82 % mod 79 % i 2012) og 15 % online mod 18 % i 2012.

Elgiganten har fremgang på nettet

Elgiganten er gået stærkt frem på netsalget, som ellers er faldet, når det gælder fjernsyn. Kigger man nærmere på tallene for fysiske salgssteder, så fordeles salget groft sagt på 3 steder med knapt en tredjedel til hver: Radio- og tv-kæder, forbrugerelektronikmarkeder og varehuse.

For nethandel skifter fordelingen på salgskanalerne: Forbrugerelektronikmarkeder 37 % (mod 29 % i 2012), onlinebutikker 31 % (mod 28 %) og varehuse 11 % (mod 0 % i 2012). Øvrige 15 % (mod 24 % i 2012) og Ved ikke 7 % (mod 6 % i 2012).

– Selv om salget via nettet totalt er faldet, så gemmer der sig nogle store forskydninge på nethandelen, fortæller BFE’s direktør Laila Kelp Rasmussen.

Elgiganten, som hører under forbrugerelektronikmarkeder, har således vundet markedsandele, og det er interessant at varehusene har taget et stort spring med hensyn til andelen af netsalg fra 0 til 11 % på ét år: Det er Bilka, Coop, Fleggaard og IKEA.

Kilde:  BFE Digimail

I samme kategori

Back to top button