Streamingnyt

Danskerne er blandt de mest loyale streamere i verden

netflixserieutroskabValentinsdag er dagen hvor man fejrer kærligheden sammen med hyggelige middage, røde roser og kærlighedsbreve. Mange par vælger også at hygge sig med en god serie sammen ved særlige begivenheder som Valentinsdag. Men, intet parforhold er sikkert. Ifølge en ny undersøgelse, offentliggjort af Netflix i dag, er næsten halvdelen (46%) af par i hele verden, der streamer serier sammen sin partner, serieutro. I Danmark er det dog kun 35%, hvilket placerer danske par, der streamer sammen, blandt de mest loyale over for deres partner, når de ser serier.

Serieutroskab defineres som at se forud på en tv-serie, du ser sammen med din partner. Man blev først bekendt med Netflix-utroskab i 2013 i en amerikansk undersøgelse. Fire år senere er serieutroskab steget tre gange så meget og er blevet helt almindeligt adfærd verden over. De mest typiske undskyldninger for at være serieutro er, at ens partner faldt i søvn eller ikke var hjemme – og det er altså i sådanne situationer, at streamere bliver fristet til at være utro. På trods af fristelsen, formår 65% af danskerne at stå imod og har aldrig været serieutro over for en partner.

På den anden side viser undersøgelsen også, at de danskere, der er serieutro, går hele vejen. 40 % af de serieutro danskere har nemlig set forud fire gange eller mere. Men det er ingen overraskelse i forhold til, at vi lever i en binge-watching-tid, hvor ”bare lige ét afsnit mere” aldrig har været nemmere.

 

HVOR FOREGÅR SERIEUTROSKAB? (OVER ALT)

Serieutroskab sker over hele verden, selvom omfanget varierer en smule fra land til land. De mest utro er brasilianere og mexicanere, hvor 57%- 58% af de par, der ser serier sammen, har set forud på en serie, de så med deres partner. Derimod findes de mest loyale seere i Holland, Danmark og Polen, hvor henholdsvis 73%, 65% og 60% aldrig har været serieutro.

 

HVILKE SERIER ER VI UTRO MED? (DEM ALLE)

Selvom ingen serier skiller sig signifikant ud, er de serier danskerne fristes mest til at være utro med Breaking Bad, American Horror Story, House of Cards og Orange Is The New Black.

 

DEM DER ER SERIEUTRO … HVORFOR?

De fleste planlægger ikke at gøre det.. det sker bare: 81% af danskerne, der er serieutro, siger, at det ikke var planlagt. Men hvad skyldes den stigende trend for serieutroskab så? 66% fortæller, at ’’serien er så god, at de ikke kan lade være med at se videre’’.

 

HVORDAN ER DE SERIEUTRO?

Sover med et øje åbent: 21% af serieutroskabet sker, når den ene part falder i søvn, og 63% fordi at partneren ikke er hjemme. Men hvorvidt dette overhoved er utroskab, er et varmt emne at diskutere. Over to tredjedele siger, at sove-utroskab ikke tæller (70%), men dette varierer fra land til land. Chilenere mener ikke, at det er så stort et problem, mens japanerne ser det som utilgiveligt. Mange er serieutro i al hemmelighed: 58% af danskerne, som er serieutro, indrømmer det aldrig.

 

ER SERIEUTROSKAB SÅ SLEMT? (DET AFHÆNGER AF HVOR DU BOR)

Hvis du er kommet på afveje, så tag det ikke så tungt. Serieutroskab er blevet mere socialt accepteret. 66% af de utro danskere siger, at det ikke er så slemt. Sammenlignet med Hong Kong, hvor 40% mener, at det at se forud på en serie er værre end at have en egentlig affære.

 

ER MIN PARTNER SERIEUTRO?

Serieutroskab kommer i mange former. Netflix har samlet en række grafisk materiale, der forklarer fænomenet og de mest almindelige typer blandt de serieutro, der findes i hjem verden over. Denne infografik illustrerer motiver for og adfærd bag utroskab, mens en række GIFs skal hjælpe par med at arbejde sig gennem deres taktløshed, så de kan passe på parforholdet … eller blive ved med at være serieutro.

Video Thumbnail
Making a Cheater[er]

Valentinsdag er dagen hvor man fejrer kærligheden sammen med hyggelige middage, røde roser og kærlighedsbreve. Mange par vælger også at hygge sig med en god serie sammen ved særlige begivenheder som Valentinsdag. Men, intet parforhold er sikkert. Ifølge en ny undersøgelse, offentliggjort af Netflix

 

*Undersøgelsen er udført af SurveyMonkey fra den 20.-31. december og er baseret på 30.267 besvarelser. Respondenterne er udvalgt på baggrund af alder og køn og er et repræsentativt udvalg af den voksne population, som ser tv-serier via streamingtjenester sammen med sin partner i USA, Canada, Storbritannien, Australien, New Zealand, Philippinerne, Singapore, Indien, Japan, Taiwan, Sydkorea, Hong Kong, Forenede Arabiske Emirater, Mexico, Chile, Colombia, Brasilien, Argentina, Spanien, Portugal, Tyrkiet, Polen, Italien, Tyskland, Frankrig, Sverige, Norge, Holland og Danmark.

I samme kategori

Back to top button