Branche-NytStreamingnyt

Danskere mellem 47 og 75 år streamer mere og mere

I løbet af de seneste fem år er der næsten sket en fordobling i antallet af danskere mellem 47 og 75 år, der streamer film, serier og programmer.

Hver fjerde i aldersgruppen streamer nu mindst en gang om ugen, og samtidig er det nu 60 procent af de 47-75-årige, der har prøvet at streame på et eller andet tidspunkt. Tallene er en del af DR Medieforsknings rapport ’Medieudviklingen 2019’, der udkommer senere på måneden.

Blandt de 47-75-årige ligger loyaliteten typisk hos danske afsendere som DR og TV 2 – og selv om distributionsformen er en anden, er indholdet det samme. Den ældre målgruppe bruger længere tid på for eksempel DRTV og TV 2 Play end de yngre, mens den yngste halvdel af befolkningen forholdsvis bruger længere tid på Netflix og YouTube

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

– Den ældre målgruppes streamingadfærd afspejler i høj grad, at de er vokset op med traditionelt tv. Hvor de unge opsøger indhold som underholdning og serier, de kan se ud i én køre, går de 47-75-årige i højere grad end de unge efter nyheder og aktualitet, som de kender det fra tradionelt tv. Fællesnævneren på tværs af fødselsår er film, dokumentar og dansk indhold, konkluderer medieforskerne Jakob Vikær Hansen og Henrik Gregor Knudsen fra DR Medieforskning.

Kigger man et par år tilbage på streamingforbrugets udvikling, er det tydeligt, at det især er de 47-64-årige, der har drevet væksten, mens ældre over 65 år langsomt, men sikkert, finder vej til streamingtjenesterne.

Kilde: DR presse

I samme kategori

Back to top button