TV-Nyt

Dansk ishockey premiere på TV 2 Zulu

Dansk Ishockey TV 2 Metal ligaen
Foto: Jan Korsgaard / TV 2

Dansk ishockey fra Metal Ligaen er tilbage på ZULU. Første kamp er det store jyske brag mellem Blue Fox Herning og Aalborg Pirates. Når TV 2s nye sportskanal går i luften i starten af det nye år, flytter ishockeyen fra ZULU over på den nye kanal.

Foretrækker du en puck frem for en bold, og is fremfor et græstæppe, så kan du godt glæde dig til onsdag 12. november klokken 19.15. Her har de nye ishockey-transmissioner fra Metal Ligaen premiere på ZULU.

Første kamp foregår i Kvik Hockey Arena i Herning og er lidt af en klassiker indenfor dansk ishockey, nemlig en kamp mellem Blue Fox Herning og Aalborg Pirates. De to mandskaber udkæmpede mange dramatiske slutspilskampe for en halv snes år siden, og siden har de indbyrdes opgør været præget af stor intensitet. Vicemestrene Herning og et forynget Aalborg-hold er to af de mandskaber, som man forventer skal kæmpe med om en placering i top-4 – og en god seedning til sæsonens slutspil.

Eufori i hockey-Danmark
Jimmy Bøjgaard er meget tilfreds med, at dansk ishockey er tilbage på TV 2s kanaler. Han har før dækket ishockey for TV 2, så for ham og ishockeyen er det som at vende hjem.

– Jeg er begejstret over, at ishockeyen er tilbage på TV 2. Det er her, den hører til.  TV 2 har lagt platforme til nogle af de mest succesrige fortællinger i dansk ishockey. Min første TV 2-opgave var faktisk ishockey fra OL i Nagano i 1998, og siden havde vi med pæne tal på ZULU fra OL i Salt Lake City 2002 og Torino 2006, siger TV 2s ishockeykommentator Jimmy Bøjgaard.

– Jeg vil gøre alt for, at dette bliver en succes. Med TV 2s stærke nyhedsmuskel, TV 2s nye Sportscenter og den nye sportskanal i baghånden, så tror jeg virkelig på det. Der er også stor eufori ude i hockey-Danmark over, at TV 2 nu igen er ishockeyens hjemmebane. Den goodwill skal vi udnytte. Personligt er det som at komme hjem efter et ophold i udlandet. Jeg var på TV 2 fra 1998 til 2008, og det er dejligt at være hjemme igen. Det er her på TV 2 Sporten, at jeg har fejret nogle af de største sejre i min karriere. TV 2’s DNA er her stadig, og det føler jeg virkelig. Hockey – og jeg – is coming home, siger Jimmy Bøjgaard.

En stribe dramatiske kampe i vente
Jimmy Bøjgaard elsker ishockey, men selvom klubberne har masser at spille for i løbet af sæsonen, er det slutspillet, hvor tingene for alvor bliver nervepirrende, han synes er sæsonens højdepunkt.

– Grundspillet er på ingen måde ligegyldigt, men når playoff starter, så er det som december for en julemand. Intensiteten stiger, dramaerne er sikre, når holdene mødes hver anden eller tredje dag i bedst-af-7-serier. Ham du var uvenner med i forgårs, ham står du overfor igen. Det kan ikke beskrives, men skal ses på sportskanalen. Og så er slutspillet også der, hvor tilskuerne for alvor finder vej til hallerne. Tusindvis af larmende tilskuere i en hal med stor intensitet i en fysisk sport, det bliver ikke meget bedre, siger Jimmy Bøjgaard.

Starten af sæsonen har ind til videre vist en overraskende stor jævnbyrdighed mellem holdene denne – og det er med til at øge spændingen. Det lover godt for resten af sæsonen, mener Jimmy Bøjgaard. – Ingen ishockeyfans kan vist huske, hvornår der sidst var så mange uforudsigelige resultater og det er specielt overraskende, at de sjællandske hold blander sig i toppen og slår de traditionelt stærkere jyske klubber. Men jeg tror også, at vi snart vil se de store jyske hold begynde at røre på sig. Der venter en stribe dramatiske kampe allerede i kvartfinalerne, som vi sender fra i hver runde TV 2s nye sportskanal, siger Jimmy Bøjgaard.

Nærværende, faglig og entuatsisk
I forbindelse med dækningen af ishockeyen, glæder Jimmy Bøjgaard sig til en række nye tiltag, der vil give nye dimensioner for seerne under oplevelsen af kampene.

– Rent fagligt glæder jeg mig til at tage hul på opgaven med at rulle ishockeyen ud på TV 2. Vi har landet et godt produktions-setup og tilknyttet landets bedste sportsproducere. Vi har hyret den respekterede Lasse Degn som ekspertkommentator – en mand, som har prøvet alt i liga og på landshold indenfor ishockey. Vores ambition er at gøre dækningen nærværende, faglig og entusiastisk. Vi skal i omklædningsrummet, med ind i spiller- eller straffeboksen og så har vi mikrofoner på dommerne, og fuld adgang til at høre deres hemmelige snakke efter f.eks. et slagsmål. Seerne skal helt tæt på, siger Jimmy Bøjgaard.

Kilde: TV 2

I samme kategori

Back to top button