TV-Nyt

Dansk deltagelse EM i kvindehåndbold i december? Se med på TV 2

Håndbold TV 2
Foto: Jan Kristensen / TV 2

Inden for de kommende dage står det klart, om Danmarks håndboldkvinder er med, når EM i kvindehåndbold i december i Kroatien og Ungarn. TV 2 viser alle de tre kampe, der afgør stillingen i Danmarks EM-kvalifikationspulje, og som spilles 4., 7. og 15. juni.

Hvis Danmark 4. juni vinder over Ukraine på neutral grund i Michalovce i Slovakiet, er de danske håndboldkvinder sikre på en plads i EM-slutrunden, eftersom danskerne har vundet de tre første kampe, de allerede har spillet i kvalifikationen.

Det bliver dog ikke nogen walk over for danskerne, for den seneste kamp, de to lande spillede, endte med en smal dansk sejr på 28-26, selv om danskerne spillede foran et begejstret hjemmepublikum. På grund af den politisk anspændte situation i Ukraine bliver kampen spillet i Slovakiet – sandsynligvis med meget få tilskuere – og spørgsmålet er, hvor gode de to mandskaber er til at håndtere det.

Kampen kommenteres af TV 2s håndboldekspert, Bent Nyegaard, og TV 2-vært og -kommentator Michael Stærke.

– Jeg glæder mig vildt meget til at se endnu mere af det her unge håndboldlandshold under opbygning. Det er mit indtryk, at de generelt bliver bedre og bedre, hver gang de spiller – og i særdeleshed hver gang de spiller en slutrunde. Kravet for endnu en slutrunde er en placering i top 2 i EM-kvalifikationen, og den plads kan sikres i kampen mod Ukraine, siger Michael Stærke.

Hvis håndboldkvinderne vinder over Ukraine, kan førstepladsen i puljen sikres med en udebane-sejr over Østrig i kampen 7. juni.

– Og hvis alt dette lykkes, kan vi måske i kvalifikationens sidste kamp mod Litauen komme til at se lidt mere til nogle af de helt unge talenter, der også er med i truppen. Det kan blive nogle fantastiske dage for en håndboldelsker som mig, siger Michael Stærke.

Landstræner Jan Pytlick siger:

– Vi ved godt, det er sidst på sæsonen, men det er stadig vigtigt, at vi kommer med en professionel tilgang til de tre kampe, vi skal spille. Arbejdet skal gøres færdigt, men vi har selvfølgelig forståelse for spillernes program indtil nu, lyder det fra landstræneren, som derfor også kommer til at bruge tiden de kommende uger lidt anderledes end vanligt.

– Normalt træner vi med henblik på den lange bane. Men den første uge kommer udelukkende til at handle om at kvalificere os til EM. Den anden uge kommer vi i højere grad til at fokusere på teambuilding. Jeg ser det som en slags kommode, hvor der skal åbnes og lukkes en skuffe ad gangen, og den disciplin skal spillerne også mestre, siger Jan Pytlick.

Kilde: TV 2

 

I samme kategori

Back to top button