Nyheder

Danmarkshistorie som satire – Kolonimagt til Kolonihavemagt på DRK

ra kolonimagt til kolonihavemagt DRK
Foto: Brian Curth

Hvordan gik Danmark fra at være en kolonimagt til en kolonihavemagt? Selvom landet rent geografisk er skrumpet ind, er der så overhovedet sket en mentalændring, eller er det danske “storhedsvanvid” intakt og nu bare pakket ind i et kolonihavehus? Det får du svaret på i denne historiske satire serie.

-Anna Neye’s lystige punktnedslag i Danmarkshistorien giver helt friske bud på, hvordan store beslutninger er taget, og hvordan det var at være til stede i historiske begivenheder – måske ikke helt så glamourøst, som vi forestiller os. Til gengæld er tilfældighederne hele tiden på spil og giver os et bud på, hvordan det KUNNE være foregået – og en anledning til at reflektere over, hvor lidt, der egentlig skal til for at ændre historiens gang, siger Piv Bernth, dramachef i DR.

Fra kolonimagt til kolonihavemagt er en slags, ‘Danmarkshistorien back stage´. Med forfatterens egne ord, er det – “En funderen over hvad, der egentligt gjorde udfaldet af forskellige historiske begivenheder, og måske også en lille en satire over ´Det danske hykleri´ så smukt beskrevet i Den danske Nationalencyklopedi således: Danskhed: I et positivt perspektiv bliver danskheden set som demokratisk sindelag, jævnhed, tolerance, ligefremhed og autoritetstro. I et negativt perspektiv ses danskheden som magelig selvtilstrækkelighed, ufunderet bedreværd, smålighed og dyrkelse af janteloven.”

-Jeg mener, at vi danner vores nationalidentitet ud fra genfortællingen om os selv og vores fælles historie. Vi er med andre ord vores historie. Og denne nationale selvforståelse er udgangspunktet for, hvordan vi ser os selv i verden. Derfor er den vigtig at beskæftige sig med, siger Anna Neye, som er forfatter, og selv spiller alle rollerne sammen med Hella Joof, Henrik Birch, Sune Svanekier, Thomas Hwan og Rasmus Botoft.

Fra Kolonimagt til Kolonihavemagt er 8 satiriske sketch-shows, som sendes tirsdage på DRK, første gang d. 20. oktober kl 20.45.

 

I samme kategori

Back to top button