TV-Nyt

Danmark redder jord – TV 2 laver indsamlingsshow

TV 2 har indgået samarbejde med Den Danske Naturfond om at lave en indsamlingskampagne for at opkøbe jord, hvor naturen bliver genoprettet og sikret for eftertiden. Hermed skabes nye og flere levesteder for dyr og planter.

22. maj er FN’s internationale biodiversitetsdag, og TV 2s og Den Danske Naturfonds kampagne kulminerer med et direkte indsamlingsshow lørdag 23. maj. I forbindelse med showet kan private og virksomheder donere til kampagnen og opkøbe og genoprette én kvadratmeter jord for hver 12 indsamlede kroner.

Danmark redder jord’ skal skabe opmærksomhed om den vigtige sag og vil desuden informere og inspirere. Samtidig er programmet et indsamlingsshow, hvor man kan støtte opkøb af danske områder, hvor naturen beskyttes for tid og evighed og har førsteprioritet.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

– Mange vilde dyr og planter i Danmark har været i tilbagegang i årtier. Der er blevet mindre og mindre plads til dem, fordi vi udnytter vores lille land meget effektivt. Hvis udviklingen skal vendes, er der brug for at få mere af den vilde natur tilbage. Det er en stor opgave, men kan vi gøre vores fælles natur til en folkesag og løfte i flok, kan udviklingen vendes, siger direktør i Den Danske Naturfond, Flemming Nielsen.

Værterne for ’Danmark redder jord’ bliver Puk Elgård og Mikkel Kryger, og de ser frem til at sætte fokus på naturen og biodiversiteten.

– ’Danmark redder jord’ er en vigtig værtsopgave for mig. Normalt interviewer jeg mennesker, der selv har en stemme, men denne gang er jeg naturens stemme. Vi har levet over evne og brugt og misbrugt naturen, og nu er det på tide, vi giver tilbage, siger Puk Elgård, der – som hun udtrykker det – ”lever og ånder for naturen og bruger mange timer i naturen dagligt”.

Mikkel Kryger glæder sig til at blive klogere, inspireret og mere bevidst om, hvad han kan gøre ”for at hjælpe naturen med at finde hjem”, som han siger.

– Jeg er stolt af at skulle være vært på ’Danmark redder jord’. Det er sjældent, man som tv-vært får mulighed for at være med til at gøre en forskel om et så vigtigt emne. Det her er ikke bare endnu et tv-program eller underholdning – det handler om naturens vilkår og fremtid, siger Mikkel Kryger.

Danmark Redder Jord | Hjælp naturen med at finde hjem | TV 2 PLAY
Danmark Redder Jord | Hjælp naturen med at finde hjem | TV 2 PLAY

Få Ugens TV og Streaming Tips tilsendt som nyhedsbrev hver fredag


I samme kategori

Back to top button