Danmark på Film – nyt gratis streamingsite

| tirsdag 27. okt, 2015 15:57 | 1 kommentar

Danmark på filmDanmarkshistorien bliver levende, når Det Danske Filminstitut den 29. oktober lancerer websitet Danmark på film. Her kan man dykke ned i Filmarkivets guldgrube af dokumentariske filmoptagelser fra 1905-1965. For nu er et udvalg af filmene blevet digitaliseret og kan ses gratis online. Det er originalt, historisk materiale, der er rettighedsfrit, dvs. filmene må bruges frit i ikke-kommercielle sammenhænge.

Med Danmark på film inviterer Filminstituttet til, at brugerne tager del i historiefortællingen. Et interaktivt danmarkskort gør det nemt at finde filmklip fra byer og landsdele. Brugerne kan bidrage med deres egne fortællinger og historiske viden, og i Detektivhjørnet kan man være med til at identificere klip. Desuden kan brugerne lave filmklip og dele deres klip med andre.

På Danmark på film kan man opleve 50 timer nydigitaliserede dokumentariske filmoptagelser fra perioden 1905-1965. Filmene skildrer hverdagsliv og særlige begivenheder i hele Danmark – fra Hvide Sande til København, fra Tønder til Skagen.

Der er sportsbegivenheder, byjubilæer, kongefamiliens sommerrejser, indvielse af broer og bygninger, årstidernes gang i naturen, dramatiske hændelser som ildebrande og flyulykker – og meget mere. Filmene er særligt udvalgt fra Filmarkivets mange historiske, dokumentariske optagelser.

Henrik Bo Nielsen, adm. direktør for Det Danske Filminstitut, siger om Danmark på film:

“Film på sociale medier og YouTube er en guldgrube af viden om moderne liv, som vores efterkommere vil se på med undren og nostalgi. Men danskerne filmede stort og småt længe før internettet. I Filmarkivet gemmer der sig et væld af dokumentaroptagelser, og nu bliver en del af dem frit tilgængelige. Vi har ambitioner om at digitalisere mange flere historiske optagelser i fremtiden. Med ”Danmark på film” inviterer vi brugerne til at opleve, dele og fortælle Danmarkshistorie sammen med os.”

Se mere på www.danmarkpaafilm.dk

https://www.vimeo.com/

Kilde: Det Danske Filminstitut via Flatpanels.dk

Del på:

Gemt under:: Streaming

Kommentarer (1)

  1. Per M siger:

    Gad vide om Odenseanske Orion Film har været med til at donere lidt optagelser til dem.
    De har trods alt nok Danmark’s største samling af private film optagelser fra siden ca. år 1900.
    Flere af dem er også udkommet på DVD.

Skriv et svar