Cykelåret på Eurosport

| onsdag 05. feb, 2014 22:25 | 0 Kommentarer

eurosportkanalerneTour of Dubai 2014

Til løbet i Dubai stiller flere prominente deltagere til start. I løbet af ugen kan man blandt andet se Peter Sagan, Rui Costa, Mark Cavendish og Marcel Kittel. Tour of Dubai består af fire etaper. I skrivende stund køres en 10 km. enkeltstart, inden der de næste tre dage venter etaper på henhodsvis 122, 162 og 124 km. Ved mikrofonerne til løbet sidder cykeleksperterne Thomas Bay og Rene Wenzel.

I Dubai skal feltet ikke forcere de helt store bjerge, som det ses i de tre store Grand Tours. Terrænet er forholdsvis fladt, men vil dog momentvis indeholde nogle bakker. Om løbet og terrænet siger Thomas Bay følgende:

Det viser sig, at når man kører lidt ind i Dubai, så er der faktisk bakker. Det er svært at sige, om det kommer til at have nogen betydning, men det gør løbet lidt anderledes sammenlignet med cykelløbet i Qatar, hvor det udelukkende er vinder, der afgør løbet”.

Stor cykelsæsonen i vente

Som nævnt sender Eurosport utallige cykelløb i år. Vi sender blandt andet over 90-timers live sending fra udgave nr. 101 af Tour de France, der inderholder selve løbet, analyser og underholdende indslag. Årets udgave af Tour de France starter i britiske Yorkshire, hvorfor det formodes, at Mark Cavendish vil være ekstra tændt på det første etaper af dette års Tour de France.  

På tersklen til den nye sæson er der mange spørgsmål. Kan Alberto Contador bryde Chris Frommes dominans? Hvad kan Nairo Quintana året efter sin gennembrudssæson? Vinder Fabian Cancellara Flandern Rundt og Paris-Rubaix igen? Disse spørgsmål giver Eurosport svar på i løbet af sæsonen. Eurosports Thomas Bay glæder sig til cykelsæsonen og udtaler følgende om klassikersæsonen:

Der vil være et naturligt fokus på Fabian Cancellara, der har været dominerende i en del år efterhånden. Derudover lader det til, Tom Boonen er tilbage på toppen, ligesom Peter Sagan er blevet et år ældre. Det ekstra år kan have givet ham lidt mere råstyrke og is i maven, som kan hjælpe ham i de afgørende momenter af løbene”.

I forhold til de store Grand Tours lyder det:

Der er ingen tvivl om, at det er Chris Froome, der skal slåes. Derudover glæder jeg mig til at se, om Nairo Quintana fortsætter sin flotte udvikling”.

Cykeleksperten har ikke glemt Contador, der havde sine problemer sidste sæson. Han udtaler:

Det bliver spændende at følge Contador, der er kommet tilbage i arbejdstøjet og virker mere fokuseret end nogensinde. Det bliver interessant at se, hvad han kan gøre i duellerne mod Chris Froome”.

I februar måned kan du se ”Tour of Dubai”, ”Tour of Oman” og ”Ruta Del Sol” live på Eurosport.  

Kilde: Eurosport

Del på:

Gemt under:: TV-Nyt