Branche-Nyt

Corona – Flow-tv forbruget stiger

Forbruget af flow-tv har taget et markant hop efter regeringens og Folketingets beslutning om at lukke bl.a. skoler, arbejdspladser og natteliv i et forsøg på at begrænse spredning af corona-virus.

Ikke uventet så er det især om nyhedsudsendelser og live-pressemøder på public-service kanalerne seerne samles omkring. De har haft rekord-store seertal på trods af et vigende antal tv-husstande.

Sammenlignet med samme periode i 2019 ligger danskernes gennemsnitlige tv-forbrug i øjeblikket mere end 20 minutter højere pr. dag, viser tal fra Kantar Gallups løbende målinger af tv-forbruget. Stigningen indtraf i uge 11, hvor statsminister Mette Frederiksen (S) med få dages mellemrum først lukkede skoler og offentlige arbejdspladser og dernæst landets grænser.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Statsministerens to pressemøder den 11. og 13. marts var begge placeret i primetime, og seertallene var tårnhøje med hhv. 1,8 og 1,6 mio. seere fordelt på DR1, TV 2 og TV 2 News. Tallene skulle dog blive endnu højere, da først statsministeren og dernæst Dronning Margrethe tonede frem på skærmen den 17. marts. Statsministerens pressemøde kl. 19 trak knap 2,9 mio. seere, men da dronningen gik på kl. 20, steg tallet til 3,4 mio. danskere. Det er 1,3 mio. flere, end der var seere Dronningens nytårstale den 31/12.

Omkring 3,4 millioner danskere så Dronningens tale om corona-situationen tirsdag 17/3. Det gør det formentlig til den mest sete udsendelse på dansk tv siden 1992, hvor Kantar Gallup begyndte at måle seertal. Mest sete udsendelse overhovedet er et afsnit af Matador, da serien blev genudsendt 1986. DR havde på daværende tidspunkt monopol, og udsendelsen blev vurderet til at have haft 3,6 millioner seere.

Kilde: Danske Mediedistributører nyhedsbrev

I samme kategori

Back to top button