Streamingnyt

Clark – ny Netflix serie på vej med et par danske navne på rollelisten

I maj 2020 blev det offentliggjort, at Bill Skarsgård spiller den svenske forbryder Clark Olofsson i den nye Netflix-serie Clark, der er instrueret og skrevet af Jonas Åkerlund. I dag løftes sløret for resten af de medvirkende.

Skuespillerne, der slutter sig til Bill Skarsgård, er Adam Lundgren, Sandra Ilar, Malin Levanon, Vilhelm Blomgren, Peter Viitanen, Hanna Björn, Isabelle Grill, Björn Gustafsson, Robin Nazari og Alicia Agneson. Rollelisten tæller desuden danske Freja Beha Erichsen og Amalie Bruun.

Castet inkluderer også Linus Wahlgren, Alexander Karim, Christoffer Nordenrot, Daniel Hallberg, Rachel Mohlin, Henrik Lundström, Arja Saijonmaa, Hans Erik Dyvik Husby, Agnes Lindström, Babben Larsson, Peter Järn, Henrik Hjelt, Peter Apelgren, Staffan Kihlbom Thor, Rikard Ulvshammar, Wilson Gonzalez og Kolbjörn Skarsgård, der spiller Clark Olofsson som 6-årig.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Clark er baseret på både løgnene og sandhederne fra Clark Olofssons selvbiografi, der beskæftiger sig med størstedelen af Clarks liv: fra hans yngre dage og frem til i dag. Den notoriske gangster påbegyndte sin kriminelle karriere i 1960’erne og blev en af de absolut mest kontroversielle personligheder i svensk historie. Som dømt i adskillige sager omkring narkohandel, mordforsøg, overgreb, tyveri og dusinvis af røverier har han tilbragt over halvdelen af sit liv bag tremmer – og bag sig har han efterladt et langt spor af traumer, hjertesorg, skuffelse og ødelæggelse. I 1970’erne gav Clark anledning til fænomenet om ”Stockholmsyndromet” i forbindelse med et fejlslået røveri i Stockholm – og han har lige siden bibeholdt positionen som den kendis-kriminelle, der narrede hele Sverige til at forelske sig i ham. Nøjagtig, som han ønskede det.

Jonas Åkerlund, instruktør og manuskriptforfatter: “Som instruktør leder jeg altid efter stærke karakterer, og Clarks liv og historie er fuld af fængslende og farverige karakterer. Det var altafgørende for mig at finde de rette skuespillere til de her roller, og jeg er superglad for, at vi er endt med sådan et stjerne-cast – helt ned til de mindste roller.

Kilde: Netflix presse

Image
Annonce

I samme kategori

Back to top button