Streamingnyt

Vi børn fra Bahnhof Zoo

- ny Viaplay originalserie

Viaplay Originalen ’Vi børn fra Bahnof Zoo’ er en nyfortolkning af Christiane F’s bog om seks unge mennesker, der finder hinanden i Berlins natteliv med alt, hvad det indebærer af stoffer og døgnåbne undergrundsklubber. I serien følger vi Christiane F, der higer efter at finde en dybere mening med livet, mens hun sammen med en gruppe teenagere tilbringer tiden i det daværende Vestberlins natteliv – og på Vestberlins togknudepunkt Berlin Zoologische Garten.

Serien skildrer med både varme og skønhed unges kompromisløse søgen efter identitet. Allerede i 1981 skabte filmen ’Vi børn fra Bahnhof Zoo’ international debat med sin ærlige skildring af teenagere, der gled ind i en verden af stoffer og prostitution – en film, hvor David Bowie i øvrigt spillede sig selv, mens han også stod for dele af soundtracket.

’Vi børn fra Bahnhof Zoo’ er skrevet af blandt andet Annette Hess, mens serien er instrueret af Philipp Kadelbach, som er kendt for ’Generation War’, ’SS-GB’ og ’Perfume’.

Hovedrollerne i serien spilles af en gruppe unge stjerneskud, bl.a. Jana McKinnon, Lea Drinda, Jeremias Meyer, Michelangelo Fortuzzi, Lena Urzendowsky og Bruno Alexander.

Dramaserien består af otte afsnit og får premiere på Viaplay den 28. februar.

Nyfortolking af Christiane F’s bog

Allerede i 1981 skabte filmen ’Vi børn fra Bahnhof Zoo’ international debat med sin ærlige skildring af teenagere, der gled ind i en verden af stoffer og prostitution – en film, hvor David Bowie i øvrigt spillede sig selv, mens han også stod for dele af soundtracket. Den kommende Viaplay Original-dramaserie ’Christiane F – Vi børn fra Bahnhof Zoo’ er en nyfortolking af Christiane F’s bog om seks unge mennesker, der finder hinanden i Berlins natteliv med alt, hvad det indebærer af stoffer og døgnåbne undergrundsklubber. Serien foregår i et tidsløst Berlin, og David Bowies musik vil spille en rolle for historien.

“Christiane F er en legende. Alle forbinder hendes navn med noget – og alle har en mening. I begyndelsen af 80’erne åbnede Uli Edels nu ikoniske film op for et lille kig ind i en ukendt verden, som ikke mange vidste eksisterede. Det helt universelle tema om at finde sin plads i verden, resonerer stadig med dét at være ung i dag. Det er dét, der gør serien grænseoverskridende. Det er dét, der gør den tidløs. ‘Christiane F – Vi børn fra Bahnhof Zoo’ fokuserer på nuet, nutiden, tidens atmosfæriske stemning – de spontane udbrud af følelser. Det er en hymne til modet, tørsten efter eventyr og hensynsløs selvforladelse”, siger instruktør og kreativ producent Philipp Kadelbach.

Viaplay Originalen ’Christiane F – Vi børn fra Bahnhof Zoo’ følger Christianes higen efter at finde en større sammenhæng med det hele i selskab med en gruppe teenagere, der tilbringer deres tid i det daværende Vestberlins natteliv og på Vestberlins togknudepunkt Berlin Zoologischer Garten. Med både skønhed og varme skildrer dramaserien unges kompromisløse søgen efter identitet, mens der ikke skygges for dét mørke, der også langsomt bryder gennem nattelivets neonglitrende porte.

”Dette er en utrolig stærk historie om at vokse op – og uden at give efter for mørket, er det fantastisk godt fortalt. Det handler ikke kun om unge, som forvilder sig ud i stoffer, men også om, hvordan venskab kan befri en fra dét, som er vanskeligt. Noget, der især berører mig, er også beskrivelsen af, hvor sårbare unge kvinder er, når de tager deres første skridt ind i voksenalderen. Serien fortjener et stort antal seere, fordi det er en helt universel historie, der påvirker både unge og voksne, siger Filippa Wallestam, EVP og Chief Content Officer hos NENT Group.

De otte afsnit af ’Christiane F – Vi børn fra Bahnhof Zoo’ giver plads til dybere portrætter af både de enkelte unges personlige oplevelser, men også de unges forældre, der hjælpeløst er tvunget til at se, hvordan deres børn langsomt glider væk fra dem. Seriens hovedroller spilles af en gruppe unge skuespillere i begyndelsen af deres karriere, herunder Jana McKinnon, Lea Drinda, Jeremias Meyer, Michelangelo Fortuzzi, Lena Urzendowsky og Bruno Alexander.

’Christiane F – Vi børn fra Bahnhof Zoo’ (Wir Kinder Vom Bahnhof Zoo) er produceret af Constantin Film i et samarbejde med NENT Group og  samproducenterne Amazon Germany, Wilma Film og Cattleya. Serien har fået støtte fra Creative Europe MEDIA. Seriens hovedforfatter er blandt andet Annette Hess, mens serien er instrueret af Philipp Kadelbach, som er kendt for ’Generation War’, ’SS-GB’ og ’Perfume’. Dramaserien i otte afsnit har premiere på Viaplay til foråret.

Vi børn fra Bahnhof Zoo | Teaser | A Viaplay Original
Vi børn fra Bahnhof Zoo | Teaser | A Viaplay Original
Kilde: Nent Group presse

Få Ugens TV og Streaming Tips tilsendt som nyhedsbrev hver fredag

I samme kategori

Back to top button