TV-Nyt

Chinese Super League på TV3 Sport og Viaplay

TV3 Sport og Viaplay viser de kommende uger kampe fra de sidste fire spillerunder i den bedste kinesiske fodboldrække, Chinese Super League, der går ind i sin helt afgørende fase.

Kinesisk fodbold har de senere år været inde i en voldsom udvikling. Der investeres enorme summer i at opbygge en stærk national liga, og de senere år har flere verdensstjerner taget turen til Kina for at blive en del af Chinese Super League.
Således rummer ligaen i dag internationale topnavne som de brasilianske stjerner Hulk og Oscar, der tilsammen har kostet omkring 900 millioner i transferkroner for Shanghai SIPG, hvor de er under ledelse af portugisiske Andre Villas-Boas og det danske trænertalent Mads Davidsen.

”Nysgerrigheden på den kinesiske fodboldliga bliver kun større og større. Vi har set, hvordan klubberne med enorme lønninger er begyndt at kunne tiltrække stadigt større spillere i deres bedste fodboldalder til landet. Det har været meget fascinerende at følge denne udvikling, og nu kan vi bringe det hele endnu tættere på det danske fodboldpublikum,” siger sportschef hos TV3 Sport, Kim Mikkelsen.

Internationale stjerner
Af andre store profiler i den kinesiske liga kan nævnes argentinske Carlos Tevez (Shanghai Greenland), Graziano Pellé, der spiller i klubben Shandong, den tidligere Real Madrid-spiller Ricardo Carvalho, der spiller for Shanghai SIPG og John Obi Mikel med en fortid i Chelsea, som i dag spiller i Tiajin Teda.

”Det har ofte været diskuteret og debatteret de senere år, hvor stor en faktor Kina vil og kan blive på den internationale scene, men danskerne har endnu ikke haft mulighed for at se kampene fra Kina. Den mulighed glæder vi os rigtig meget over at kunne give dem i sæsonens afsluttende runder,” siger sportschef hos TV3 Sport, Kim Mikkelsen.

Se kampene her
Første kamp fredag bliver med de seneste seks sæsoners mesterhold Guangzhou Evergrande, der også fører rækken i denne sæson. De møder Yanbian i en kamp, der kan ses klokken 13.30 på TV3 Sport1 og Viaplay. Guangzhou har den tidligere brasilianske verdensmestertræner Luiz Felipe Scolari som manager og har brasilianske Ricardo Goulart som holdets største stjerne.

Lørdag klokken 9.30 – igen på TV3 Sport 1 og Viaplay – venter kampen mellem Tianjin Quanjian og Shandong Luneng. Hjemmeholdet er trænet af den tidligere italienske verdensmester Fabio Cannavaro og har belgiske Axel Witsel som holdets størst stjerne.

Den kinesiske liga afvikles over 30 spillerunder, og det er 27. spillerunde, der vises fredag/lørdag. Sidste spillerunde er 4. november.

Kilde: Viasat / Viaplay presse

I samme kategori

Back to top button