TV-Sport

Champions League i banecykling på TV og Streaming

Discovery har i samarbejde med UCI udviklet det nye konkurrence koncept ’UCI Track Champions League’ med målet om at øge interessen for banecykling.

UCI Track Champions League vil byde på de allerbedste talenter inden for banecykling, og flere tidligere OL- og VM-medaljetagere stiller til start. I alt 72 kvindelige og mandlige ryttere bringes sammen på en måde, der aldrig er set før, når de over fem afdelinger skal kæmpe i fire lande over hele Europa. Discovery viser alt fra det nye format.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Nyudviklet teknologi og masser af underholdning
Discoverys dækning vil nemlig ikke blot være begrænset til at vise løbene fra diverse velodromer. I stedet er der blevet udviklet en helt ny teknologi, der tager seerne helt tæt på begivenhederne på banen, når der indsamles, behandles og analyseres video- og data i realtid via moderne sensorteknologi.

Med andre ord kan cykelfans se frem til unikke seeroplevelser med Discoverys kyndige eksperter ved roret.

– De seneste par år har vist, at der har været potentiale for at øge publikums interesse for landevejscykling. Banecykling har samme potentiale. Løbene består af mange og tætte dueller. Her er der fart, spænding og spurt gennem hele konkurrencen, siger sportschef hos  Discovery, Søren Klæstrup. 

Både herre- og kvindekonkurrencen bliver delt i to, hvilket skaber et Sprint- og Endurance-mesterskab. I hvert af de to mesterskaber køres der to typer løb. Sprinterne skal køre sprint og keirin, mens Endurance-rytterne dyster i udskilningsløb og scratch. Alle løbene varer omtrent 10 minutter og køres på en 250 meter lang bane. 

– Der er ingen tvivl om, at det er et format, der lægger op til, at det bliver underholdende, forstået på den måde at der bliver masser af action. Det skal dystes i nogle discipliner, hvor der er garanteret spænding og dramatik. Det bliver især meget intenst, da det hele skal afvikles på bare tre timer for både herre og damer, siger cykelkommentator Thomas Bay.

Både kvinder og mænd vil i den nye turnering score point på tværs af de fem afdelinger i enten Sprint- eller Endurance-konkurrencerne. Vinderne kåres, når alle fem afdelinger er afholdt, og der en samlet præmiesum på over 3.700.000 kr., der skal deles ligeligt mellem kønnene. 

Discovery har rettighederne til alle fem afdelinger, og første løb fra Mallorca kan følges live på discovery+ og 6’eren.

 

Løbskalender

2021-udgaven finder sted over runder på tværs af fire lande

Afdeling 1: Mallorca, Spanien – Lørdag d. 6. november

Afdeling 2: Panevezys, Litauen – Lørdag d. 27. november

Afdeling 3: London, Storbritannien – Fredag d. 3. december

Afdeling 4: London, Storbritannien – Lørdag d. 4. december

Afdeling 5: Tel Aviv, Israel – Lørdag d. 11. december

Kilde: Discovery Networks presse

I samme kategori

Back to top button