Branche-Nyt

Butikscentre og storcentre lukning presser online handlen yderligere

Julehandlen 2020 blev onsdag aften ramt af nye restriktioner, da regeringen meddelte at butikscentre og storcentre skulle lukke med kort varsel fra torsdag morgen.

Det sætter julehandlen i landets onlinebutikker under et fornyet pres, hvor handlen i forvejen på grund af Covid 19 pandemien er langt større end tidligere.

”Det er en dramatisk forandring i danskernes måde at købe julegaver vi ser i år på grund af Covid 19 pandemien. Der er ingen tvivl om at den kraftigt forøgede online handel vil give store udfordringer med at få alle julegaver leveret til tiden. Nu lukker storcentre og butikscenter, og det gør udfordringen endnu større for de resterende butikker at klare alle ordrer, og få dem leveret til tiden inden jul,” siger Martin Andersen, direktør for PriceRunner.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Trafikken på PriceRunner, der er Danmarks største sammenligningstjeneste, er i december 2020 mere end 50% højere end samme tidspunkt sidste år. Allerede onsdag aften kort efter statsminister Mette Frederiksens pressemøde strømmede et stort antal danskere online for at købe julegaver.

”Vi kan se i vores data, at det var især legetøj, der blev købt online i et meget stort omfang i løbet af aftenen,” siger Martin Andersen.

Sidste frist nærmer sig
Men hvornår er sidste chance for at købe online hvis du vil være sikker på at modtage gaven inden juleaften?

PriceRunner har bedt de danske onlinebutikker om at oplyse, hvornår det er sidste frist for at købe gaver, hvis du skal være sikker på at få dem leveret i tide inden juleaften.

”Mandag 21. december er den store deadline i onlinejulehandlen. Det er den dag de fleste butikker har sidste frist, hvis du vil være sikker på at have gaven leveret inden juleaften,” siger Martin Andersen, direktør for PriceRunner.

Pres på leveringstider
Juleaften falder i år på en torsdag, og det giver et par ekstra hverdage at shoppe i. Det kan ses i butikkerne deadline for bestillinger, der indtil videre ligger 2-3 dage før jul.

En gennemgang af butikkernes deadline for bestilling viser at 35% af butikkerne har sidste frist mandag 21. december, mens 24% af butikkerne har sidste frist 22. december.

”Hvis du vil være helt sikker på at du modtager julegaver du har købt online i tide, vil det være vores anbefaling at købe allerede nu. Der bliver et kæmpe pres både i butikkerne med at klare alle ordrer og på leveringen de sidste dage op til jul. Det kan ende i kaos og nul julegaver, fordi du ventede for længe med at bestille,” siger Martin Andersen.

Presset på onlinehandelen de kommende dage på grund af lukningen af storcentre og butikscentre kan meget hurtigt ændre på sidste frist for bestilling, og vi kan kun opfordre til at være ude i god tid og holde øje med informationen om levering i de enkelte butikker,” siger Martin Andersen.

Her kan du finde den samlede oversigt over butikkernes bestillingsfrister

Kilde: Pricerunner presse

Prøv C More med Britbox indhold til 0 kr. i 14 dage
Bestil her reklame-link

I samme kategori

Back to top button