TV-Nyt

Bundesligaen er tilbage på Eurosport

BundesligaEfter en måneds vinterpause er Bundesligaen endelig tilbage på Eurosport. Bayern München har sat sig solidt på førstepladsen, men der er stadig masser af spænding tilbage i den bedste tyske fodboldrække, der fortsætter med at vokse sig større og stærkere hvert år. Du kan som sædvanligt se fem kampe om ugen direkte på Eurosport, Eurosport 2 eller EurosportPlayer.

Top 4
Den sydtyske storklub Bayern München går ind til foråret med et forspring på hele syv point – dette på trods af, at de har spillet en kamp mindre end deres nærmeste forfælgere. Bayern München kickstarter derfor 19. spillerunde med deres udekamp mod Borussia Mönchengladbach. Kampen, der spilles den 24. januar, kan naturligvis ses på Eurosport 2 med kampstart kl. 20:00.

Henrik Hvillum, der er fast Bundesligakommentator på Eurosport, har store forventninger til forårssæsonen. Om de forsvarerende mestre siger han:

“Det kan næsten ikke gå galt for Bayern München. De kommer ikke til at sænke deres niveau i foråret. Tværtimod tror jeg kun, at de bliver bedre, når holdet spilles endnu bedre sammen. Det lader desuden til, at VM-titlen for klubhold gav dem et ekstra boost, som de kan bruge i foråret”.

På pladserne efter Bayern München følger Bayer Leverkusen, Gladbach og Borussia Dortmund. Ifølge Henrik Hvillum bliver det også de tre hold, der slutter i top 4, når sæsonen slutter.

“Gladbach har været den positive overraskelse i efterårssæsonen, og jeg tror, at de holder kadencen. Dortmund har til gengæld skuffet, hvilket i min optik skyldes deres mange skader i forsvarskæden. Får Dortmund deres skadede spillere tilbage, samt formår at holde på deres transferobjekter, er jeg ikke i tvivl om, at de kommer tilbage på det niveau, vi kender. Leverkusen ser også stærke ud, men de har en tendens til at dumme sig, når det spidser til”, udtaler Hvillum.

Hvem rykker ned?
Der er ikke kun spænding i toppen af den bedste tyske fodboldrække. I bunden kæmper flere hold en indædt kamp for at undgå nedrykning til 2. Bundesliga. I skrivende stund er Nürnberg og Braunschweig placeret på de to direkte nedrykningspladser, men Freiburg indtager playoff-pladsen om nedrykning. Om de to direkte nedrykningspladser siger Hvillum følgende.

“Braunschweig er en sikker nedrykker. Deres trup mangler simpelthen styrke og bredde. Nürnberg ligner også en nedrykker. Det er bemærkelsesværdigt, at de ikke har vundet en kamp i indeværende sæson. De mangler momentum og tro på tingene. Freiburg indtager playoff-pladsen nu, og det kunne de også meget vel gøre, når sæsonen slutter. De har en smal trup – særligt set i lyset af, at de stadig er med i Europa League. Jeg vil dog ikke afskrive dem 100%”.

Danskerne
Den tyske Bundesliga præges af flere interessante danske profiler. Midtbaneprofilerne William Kvist og Leon Andreasen spiller i henholdsvis VFB Stuttgart og Hannover 96. I Mainz 05 spiller Bo Svensson og Niki Zimling, mens Jannik Vestergaard spiller i Hoffenheim. Den sidste dansker er stortalentet Pierre Emile Højbjerg, der repræsenterer Bayern München. I efteråret markerede flere af de danske profiler sig positivt. Hvillum ser frem til at følge dem i foråret:

“Zimling er blevet omskolet til 10’positionen, hvilket er ret imponerende. Han gør det godt, og han bliver kun bedre på den position, des mere han spiller den. Derudover skal vi selvfølgeligt holde øje med Pierre Emile Højbjerg. Han er et kæmpe talent, og det bliver derfor spændende at se, hvor mange minutter han får i foråret”.

Husk at se med, når Bundesligaen starter den 24. januar kl. 20:00 på Eurosport 2.

I samme kategori

Back to top button