Partnerindhold - Annoncørbetalt indhold

Brug lydbøger i stedet for TV, inden du skal sove

Dette indhold er sponsoreret.

Søvn er en af de allermest dyrebare vaner, vi har – og alligevel har vi næsten alle brugt flere nætter på at vende og dreje os i frustration, fordi vi bare ikke har kunne falde i søvn. Hertil har det at læse ved sengetid længe for mange været en effektiv metode til at hjælpe søvnen på vej, en måde, hvorpå man kan ryste dagens pres af sig og samtidig berolige sindet. Der er dog ingen tvivl om, at det også kræver indsats, koncentration og lidt selvdisciplin, hvis man skal få sig taget sammen til at læse inden sengetid, hvorfor det alt sammen også er lettere sagt end gjort efter en lang dag. Men hvad nu, hvis det blev gjort meget nemmere?

Et stigende antal mennesker er nemlig begyndt at bruge lydbøger som en del af deres aftenrutine – og det er der en god grund til. Udover, at det kræver lidt mere at læse i en bog, så er der også mange, der bruger deres mobil eller sætter et afsnit fra yndlingsserie på, lige inden de skal sove. Lyset fra skærmene for dog vores hjerner til at tro, at det stadig er dag – og derfor langt fra sengetid – hvorfor det faktisk kan blive endnu sværere at falde i søvn. Lydbøger er derfor et perfekt alternativ til den sædvanlige aftenunderholdning. Læs med her og bliv endnu klogere på, hvordan du kan bruge lydbøger for at opnå bedre søvn.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Genhør bøger, du allerede har læst

Hvis man har sat sig for, at man gerne vil i gang med at lytte til en lydbog, inden man skal sove, men er i tvivl om, hvilken bog, man skal starte med, kan hele lydbog-verdenen være overvældende. Der er nemlig et hav af bøger derinde, og det kan være svært at finde ud af, hvad der fungerer bedst for en at lytte til inden sengetid. Derfor kan det være en god idé at starte med en bog, som man allerede har læst – og selvfølgelig syntes var god. Så behøver man ikke lede alt for længe efter en ny bog.

Find en god streamingtjeneste

Det allervigtigste, når man skal i gang med at høre lydbøger, er selvfølgelig at finde en app hos en streamingtjeneste, der har de lydbøger, man ønsker at høre. hos Lydbogormen kan man finde en liste over tjenester der tilbyder gratis prøveperioder, og hvis man er mere til podcasts, er der også mulighed for eksempelvis at prøve Podimo, der både tilbyder gratis lydbøger og podcasts, således man kan få lov til at prøve det af – og se om det overhovedet er noget for en.

Find ud af, hvilken genre du er til

Hvis man gerne vil i gang med en ny bog, eller bare ikke kan komme i tanke om en god bog, så kan man starte ved genren. Er du mest til en god krimi? Er du en sucker for kærlighed? Eller elsker du at få et indblik i historien gennem fiktive karakterer? Alt efter, hvad du er til, kan du gå opdagelse i den genre, som du elskers, topliste – og lade dig blive guidet af andres oplevelser med bøgerne.

Gør brug af meditationer

Mange streamingtjenester, der udbyder lydbøger og/eller podcasts, udbyder også forskellige meditationer, heriblandt søvn-meditationer. Disse kan også være en rigtig god idé at gøre brug af, hvis den bog, man er gået i gang med at lytte til, er lidt for spændende – og måske passer sig bedre til en god gåtur eller til at være i ørene, mens man gør rent.

Uanset hvad, så er den bedste fordel ved lydbøger, når det kommer til søvn, at man ikke bliver generet af lyset. Derudover kan man også lukke øjnene, når man lytter til dem, uden man går glip af noget – og det gør det også en del nemmere at kunne falde i søvn til dem. Overvej derfor at kigge mobil og se dine yndlingsserier lidt tidligere på aftenen, og sæt din yndlingsbog, -podcast eller -meditation på, når du har lagt dig i sengen.

I samme kategori

Back to top button