Udstyr

Brug din mobil eller tablet som universal-fjernbetjening

I flere år har mange løst problemet med mange fjernbetjeninger ved at benytte en universal-fjernbetjening, men er tiden nu kommet til at droppe denne til fordel for smartphone eller tablet? DIGITALT.TV kigger på et par af mulighederne for en sådan løsning i denne artikel.

Dette er en ældre artikel, du kan også kigge på  Logitech Harmony Ultimate

Griffin Beacon

En forholdsvis billig løsning til at bruge din smartphone eller tablet som universalfjernbetjening har firmaet Griffin med deres produkt Beacon.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Med Beacon får du en Infrarød sendeenhed, der kan kommunikeres trådløst med via Bluetooth. Beacon senderenheden drives af almindelige batterier så den kan placeres frit foran dit udstyr, så du kan dække det hele.

Griffin Beacon leveres både til ios, altså Apple produkter samt Android produkter. Desværre er det 2 forskellige produkter, så du kan således ikke benytte et mix af ios og Android enheder til at styre den samme Beacon enhed. Beacon kan heller ikke styre enheder med RF fjernbetjening.

Softwaremæssigt benyttes Griffin Beacon med gratis app’en Dijit Universal Remote, der findes både i ios og android udgave. Med app’en kan du oprette enheder og aktiviteter. App’en har indbygget koder til over 200.000 apparater. Skulle ens udstyr ikke være på listen, så tilbyder Beacon en lære funktion, så du kan lære kommandoer fra din fjernbetjening.

Der er endda også tv-guide i app’en, men denne desværre kun til USA og Kanada.

Kan købes på Amazon.co.uk

Android udgaven er ikke til salg i Europa ser det ud til, så den er noget sværere at få fingrene i.

DIGITALT.TV har ikke afprøvet Griffin Beacon, men læser man anmeldelser på nettet, så er produktet trods den rimelige pris ikke så dårligt. Senderenheden rapporteres af flere til at temmelig strømsulten, så der kun går få uger mellem batterierne skal skiftes. Selv om videoanmelderne på anmeldensen nedenfor dog virker ganske tilfreds med batteriforbruget. Denne omtaler også problem med dobbelt skift ved kanalzapping, et problem som jeg ikke ved om er blevet løst siden anmeldelsen blev lavet. Den skrevne anmeldelse jeg linker til længere nede nævner ikke problemet.

Videoanmeldelse

Global Cache iTach med iRule

En noget dyrere løsning, nok mest mindet for de mere seriøse brugere, er Global iTach. Det er en lille boks, der sender dine infrarøde signaler via enten kablet eller trådløst netværk. Boksen sælges i Danmark af smarthomepro.dk fra 875,-.

Global Cache iTach WiFi tilsluttes dit trådløse netværk i huset og placeres ved dit udstyr. Boksen har tre separate infrarøde porte, hvor du kan tilslutte den medfølgende ir-blaster, der kan dække flere produkter eller ir-sendere. Boksen her skal altså i modsætning til Griffin Beacon ikke placeres foran dit udstyr, men sammen med det, og så placerer du ir-øjer ud for din produkter. Dermed kan du med Global Cache iTach også gemme dit udstyr helt af vejen, i modsætning til Griffin Beacon, hvor der skal være frit sigte fra senderen til dine enheder, men ligesom Griffin Beacon er der ikke support for RF fjernbetjeninger.

Der følger ikke software med og i modsætning til Griffin Beacon, så koster de programmer du kan bruge med iTach enheden penge. Den mest populære er nok iRule, så du kan teste gratis i 14 dage, men koster et engangsbeløb på $49,99 for en licens.

iRule består af en administrationsdel på nettet, hvor du via din webbrowser bygger dine egne remotes, layout osv. Det er denne del der koster de $49,99 mens den gratis iRule app’en synkroniserer med det du har lavet i adminstrationsdelen, så du kan styre dine enheder med din iPhone, iPad eller iPod Touch. Selve kommunikationen fra denne app sker så via WiFi til Global Cache iTach WiFi boksen som står for den infrarøde del af kommandooverførslen.

iRule er for dem der vil have fuld kontrol og frihed til at lave egne layouts, f.eks. med egen grafik lavet i Photoshop osv. og der er mulighed for at have kanallogoer på knapperne med videre. Det hele gøres via drag and drop interface i din browser og gemmes i skyen, så du enkelt løbende kan bygge på dit setup.

http://www.iruleathome.com har et aktivt support forum og guider op irule’s hjemmeside.

Irule video

En anden løsning i forhold til brug med Global Cache iTach WiFi enhed er Roomie app’en, der imodsætning til iRule er et app baseret setup, der ikke kræver browser opsætning, men her er du så mere låst interfacemæssigt. Roomie app’en koster fra $9,99, men flere end 2 enheder kræver udvidelse til $19,99.

Overblik og links

Samlet set så virker de nævnte muligheder som interessante løsninger, omend nogle nok vil foretrække de fysiske knapper på den velkendte fjernbetjening, der jo også gør det muligt at betjene uden at kigge på den.

Flere og flere produkter kan efterhånden fjernstyres via WiFi, så behovet for en omformer boks til IR signaler, må ventes at blive mindre de kommende år.

I samme kategori

Back to top button