Broen – Nyt drama på DR1

| tirsdag 20. sep, 2011 09:23 | 0 Kommentarer

Liget af en kvinde bliver fundet midt på Øresundsbroen – nøjagtig på grænsen mellem Sverige og Danmark.

Saga Norén (Sofia Helin) fra Länskrim Malmø og Martin Rohde (Kim Bodnia) fra Københavns Politi bliver begge kaldt ud til gerningsstedet, hvor det, som først ser ud til at være et mord, snart viser sig snart at være to. Overkroppen tilhører nemlig en kendt svensk politiker og underkroppen en dansk prostitueret.

Det bliver til et møde mellem to nationaliteter og to meget forskellige politifolk, som sammen får til opgave at opklare det bestialske mord. Kvinderne på broen er kun det første i en række af spektakulære mord, og snart går det op for det umage makkerpar, Martin Rohde og Saga Norén at her er tale om en stribe forbrydelser med politiske motiver. En intens jagt sættes ind på gerningsmændene og Saga og Martin trækkes rundt mellem København og Malmø i noget, der viser sig, at være en udspekuleret og ondsindet drejebog.

Hvem står bag? Er det organiseret hævn eller en gal mands værk?

Primetime parallelt i Sverige og Danmark
Den dansk-svenske serie er på ti afsnit og den hidtil største samproduktion på tv-fronten, der er lavet mellem Sverige og Danmark både foran og bag kameraet.

Instruktøren er dansk, hovedforfatteren er svensk, holdet og spillerne er 50/50 dansk svensk, så det er i sandhed et filmisk øresundssamarbejde.

Serien vises i primetime i de to lande samtidigt og er uegnet for børn.
– Det er første gang en dramaproduktion decideret er tænkt halvt svensk og halvt dansk og det har givet noget særligt at forene danske og svenske krimikræfter. Plottet er specielt, karaktererne er fængende og jeg glæder mig til at vise danskerne sprit nyt drama af høj kvalitet på en helt almindelig onsdag, siger Lotte Lindegaard, Kanalchef DR1.

Første afsnit af Broen sendes onsdag den 28. september klokken 20.00 på DR1 og DR HD

Kilde: DR presse

Broen DR1

Ola Kjelbye Fotografi AB

Del på:

Gemt under:: TV-Nyt