Boxer TV politianmeldt for manglende mindstepris på hjemmesiden

| onsdag 16. nov, 2011 10:16 | 0 Kommentarer

Forbrugerstyrelsen TV domme ”Bestil dine yndlingskanaler i juni og få 2 måneders abonnement uden beregning”. Sådan fremgik Boxers tilbud til kunderne på selskabets hjemmeside i juni 2011. Herefter var der angivet en månedlig pris samt en halvårlig kortafgift. Derimod var det ikke oplyst, hvad forbrugeren mindst skulle betale i bindingsperioden på 12 måneder. Den samlede pris blev først oplyst, når forbrugeren klikkede på ikonet ”Læs mere”.

Det går ikke, mener Forbrugerombudsmanden, da den samlede pris i bindingsperioden skal fremgå første gang, priserne oplyses. Heller ikke på kampagnens næste side blev den oplyst tilstrækkeligt tydeligt i forhold til de øvrige prisangivelser.

De samlede prisoplysninger er lovpligtige at give og væsentlige for forbrugerens vurdering af tilbuddet.

Boxer TV har over for Forbrugerombudsmanden erkendt fejlen.

Forbrugerombudsmanden vurderer, at der er tale om en overtrædelse af markedsføringslovens § 13 om annoncering med priser, og det koster nu Boxer TV en politianmeldelse.

Forbrugerombudsmanden har tidligere været i dialog med Boxer TV om overholdelse af reglerne om prismarkedsføring i markedsføringslovens § 13. Allerede i 2009 var Forbrugerombudsmanden i kontakt med Boxer TV for at få selskabet til at indrette sin markedsføring i overensstemmelse med bestemmelsen.

Forbrugerombudsmanden vil anse dette for en skærpende omstændighed, når bødeniveauet skal fastsættes i den nuværende sag.

Kilde: forbrugerombudsmanden.dk

Del på:

Gemt under:: Boxer TV