Norlys

Boxer står overfor en udfordring – 70.000 skal opgradere udstyr

Boxer er naturligvis tilfredse med at kunne fortsætte med at levere tv til danske husstande via tv-antennen. Det er i kraft af det nye gatekeeper tilladelse der løber frem til 2030. Dog er der indbygget en udfordring, eftersom en teknologisk ændring i 2020 betyder, at op mod 70.000 lige nu står til at miste muligheden for at se tv.

Der er nemlig et transmissionsteknologi skifte på vej, eftersom at det politisk er bestemt at en del frekvenser, der i dag benyttes til tv (i 700 MHz området), i stedet skal anvendes til mobilt bredbånd. Det nødvendiggør en mere effektiv anvendelse af de tilbageværende frekvenser.

“Lige nu appellerer vi til politikerne, som er i gang med at forhandle et medieforlig. Jeg synes, det er et naturligt sted at lægge diskussionen. Vi forestiller os selvfølgelig ikke, at politikerne vil finansiere 70.000 bokse til de berørte kunder. I første omgang er det bare vigtigt, at vi får lagt en plan for, hvordan vi får oplyst om ændringerne, og hvordan vi hjælper de kunder, som ikke længere kan se tv med deres nuværende udstyr fra 2020,” siger Boxer TV direktør Ulf Lund til Mediawatch.dk.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

I samme kategori

Back to top button