NorlysBranche-Nyt

Boxer er eneste ansøger til gatekeeper rolle

Boxer TV ser ud til at fortsætte med at tilbyde betalings-tv til danske seere med egen tv-antenne, også efter deres nuværende gatekeeper aftale udløber i 2020.

Fristen for at byde på tilladelsen til at drive betalings-tv via sendemasterne rundt omkring i Danmark udløb 5. marts og Slots- og Kulturstyrelsen, der står for udbuddet har kun fået en ansøgning, nemlig fra Boxer. Forventeligt bliver det altså Boxer der for yderligere en periode skal stå for den opgave i den nye licens der gælder frem til 2030.

Radio- og tv-nævnet vurderer, at den indsendte ansøgning er konditionsmæssig, og nævnet går nu i gang med at vurdere, om ansøger er egnet, lyder det på Slots- og Kulturstyrelsens hjemmeside.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Sagen forventes behandlet af nævnet senest ved udgangen af maj måned.

Der har været andre, der har kigget på udbuddet og stillet spørgsmål kan man se på de offentliggjorte spørgsmål til udbudsmaterialet. Men man har formentlig vurderet det ville være vanskeligt at overtage efter Boxer, der jo allerede har kunderne.

Da Boxer oprindeligt vandt udbuddet tilbage i 2008, så var der to andre med i opløbet nemlig MTG og Telenor.

Boxer er siden efteråret 2017 ejet af SE, der er en moderne energi- og telekoncern, som bl.a. leverer energiløsninger, fiberbredbånd og kabel-tv til over 700.000 kunder.

Boxer havde september 2017 280.000 TV-kunder og sælger også internetforbindelser til sine TV-kunder.

SE ejer desuden tv-udbyderen Stofa, der er Danmarks næststørste tv- og bredbåndsudbyder og leverer tv, bredbånd og telefoni på coax samt fiber og servicerer mere end 400.000 kunder.


I samme kategori

Back to top button