Streamingnyt

The Book of Negroes – ny miniserie på C More

The Book Of Negroes C MoreI 1756 bliver en pige kidnappet af slavehandlere i Vestafrika. Hun overlever den lange rejse over Atlanten, og bliver solgt til en plantageejer i South Carolina. I miniserien The Book of Negroes oplever vi hendes gribende historie. Aunjanue Ellis, Cuba Gooding Jr. og Louis Gossett Jr. medvirker i serien, som er baseret på Lawrence Hills bestseller. The Book of Negroes får premiere på C More dagen før den amerikanske premiere.

The Book of Negroes er titlen på et historisk dokument fra 1783, som indeholder navnene på 3000 slaver. De sluttede sig til englænderne under den amerikanske frihedskrig, og fik dermed en mulighed for at flygte til Canada og dermed et liv i frihed. Historien begynder i 1756 i Vestafrika, hvor den 14-årige Aminata Diallo bliver kidnappet af slavehandlere. Hun overlever rejsen over Atlanten, og bliver efterfølgende solgt til en plantage i South Carlolina. Vi følger denne viljestærke kvindes begivenhedsrige liv i en episk historie, som spænder over mange år og flere kontinenter.

Som Aminata ses Aunjanue Ellis (Ray, Niceville). Øvrige roller bliver spillet af blandt andre Cuba Gooding Jr. (Pearl Harbor og den kommende Selma), Louis Gossett Jr. (Officer og gentleman), Jane Alexander (Æblemostreglementet) og Ben Chaplin (Den tynde røde linie). Miniserien er baseret på Lawrence Hills anmelderroste, bestseller af samme navn, som har vundet en række priser, og som er blevet udgivet i en række lande (under titlen Someone Knows My Name).

Hill har skrevet manuskriptet til serien sammen med instruktøren Clement Virgo, som tidligere har instrueret afsnit af serien The Wire. The Book of Negroes havde premiere den 7. januar på Canadian Broadcasting Corporation, og får premiere på amerikansk tv den 16. februar, hvor den bliver vist på BET.

Slaveri er også temaet på to storfilm, som er aktuelle på C More: 12 Years A Slave og Django Unchained.

The Book of Negroes – premiere på C More 15. februar. Serien består af seks afsnit.

I samme kategori

Back to top button