DRTV

Bonanza lukker når Gensyn sektionen åbner på DRTV

DR’s nye univers for ældre indhold fra DR’s arkiver hedder Gensyn og åbner den 15. marts. Samtidig lukker den eksisterende DR arkivtjeneste Bonanza.

DR oplyser til DIGITALT.TV at det er en del af den politiske medieaftale fra sidste år, at DR skal stille et kurateret univers med indhold fra DR’s arkiver til rådighed på DRTV, og at det skal være i stedet for Bonanza.

Konkret står der i medieaftalen: DR’s forpligtelse til at opretholde DR’s nuværende arkivtjeneste, Bonanza, bortfalder, idet de nuværende midler til finansieringen af Bonanza skal overgå til finansieringen af formidlingen af arkivindholdet på DR’s platforme.

Gensyn bliver langt mere brugervenligt end Bonanza, lover DR.  Det blandt andet fordi det er nemmere at komme til via DRTV, hvor mange flere også vil opdage, at det findes. Og indholdet bliver præsenteret på en måde, som er mere relevant for brugerne og giver dem lyst til at gå på opdagelse i det.

En del af indholdet fra Bonanza vil naturligvis også blive tilgængeligt i Gensyn. Efter planen vil det blive muligt selv at gå på opdagelse i DR’s samlede udsendelsesarkiv via en søgefunktion, når det på et senere tidspunkt blive stillet til rådighed for offentligheden via Det Kgl. Bibliotek.

I samme kategori

Back to top button