Lyd og andet tilbehør

Blue Yeti Blackout – USB Mikrofon Test

Flere og flere laver podcasts eller bruger mikrofon i forbindelse med computerspil, hvilket også afspejler sig både i udvalget i USB-mikrofoner og salget af disse.

Her på DIGITALT.TV har vi netop haft lejlighed til at teste én af slagsen, nemlig Blue Yeti Blackout, en model i den dyrere ende af markedet omkring de 1000 kroner, så forventninger er også høje.

Læs om de blev indfriet i vores anmeldelse herunder.

Tjek dagpriser på Blue Yeti her hos Pricerunner.dk

Produktet er stillet til rådighed af Blue, hvorfor vi skal markere denne test med annonce. De har ikke haft indflydelse på vores vurdering.

Udpakning og Design

Blue Yeti Blackout med i kassenMed i kassen leveres ud over selve mikrofonen et 3 meter USB kabel, så du kan komme et stykke væk fra din computer, såfremt denne ikke skulle være helt lydløs. Kablet tilsluttes til din Windows / Mac computer og så genkendes og installeres den automatisk.

Der en manual på engelsk med, som det er en god idé at kigge igennem, i forhold til indstillingen af de forskellige indstillinger, afhængig af hvad du vil optage.

Blue Yeti farverSom modelnavnet antyder, så er modellen vi tester her helt i sort. Der er forskellige farvevarianter, men vi synes faktisk denne, er den der ser mest eksklusiv ud. Både fod og selve mikrofonen er i aluminium, kun knapperne er i plastik, der er det eneste, der måske trækker lidt ned i forhold til at virker 100% High End fra ende til anden.

Blue Yeti Blackout front bagPå fronten af mikrofonen finder vi en mute knap, der kan benyttes til midlertidigt at afbryde mikrofonen, f.eks. såfremt du lige skal hoste lidt under optagelsen af en podcast. Nedenunder denne finder vi en volumeknap, der styrer lydstyrken på den på mikrofonen indbygget hovedtelefon tilslutning.

På bagsiden af mikrofonen finder vi en drejeknap til justering af følsomheden på mikrofonen (Gain) og en Pattern knap til at vælge mellem fire forskellige optagelsesfunktioner, hvilket vi vender tilbage til i næste afsnit.

Blue Yeti Blackout bundI bunden finder vi USB-mini tilslutningen samt tilslutningen til øretelefoner. Der er her også mulighed for at skrue mikrofonen fast til mikrofonstativ eller montering ophængt.

Blue Yeti Blackout positionFoden er ret tung og dermed stabil.

Do Dont Blue YetiDu kan justere hældningen på mikrofonen, men typisk skal du have den stående lodret, for sådan er den designet til virke optimalt. Du skal således ikke vinkle den, så den peger på din mund.

Teknik og lydkvalitet

Blue Yeti Blackout optagelsesindstillingerRent teknisk så er Blue Yeti Blackout opbygget internt således, at den fungerer i flere optagelsessituationer, og ikke kun som en traditionel podcast mikrofon. Det kalder Blue for deres Tri-kapsel-teknologi. Denne teknologi muliggør optimering af mikrofonen til de fire situationer beskrevet nærmere herunder:

  • Cardioid – denne indstilling er optimeret til optagelse af lyd direkte foran mikrofonens forside. Typisk brug i forbindelse med en podcast, hvor man sidder på denne måde
  • Bidirectional – indstillingen er beregnet til situationer som et interview, hvor man sidder overfor hinanden, og mikrofonen skal opfange lyd fra begge sider samtidigt.
  • Stereo – Skal du optage korsang eller måske noget akustisk musik, så er denne indstilling den optimale. Her fanger mikrofonen mere bredt og rummeligt
  • Omnidirectional – Er indstillingen, hvis du vil indfange lyden bredest muligt uden retningsfokus. Kan f.eks. benyttes til optagelse af en større forsamling, f.eks. et møde, interview situation med flere end to omkring et bord, eller en større gruppe musikere.

Vi har naturligvis testet alle 4 funktioner og kan konkludere, at det klart kan anbefales at gøre brug af disse. Er du ved at optage en podcast med dig selv eller to personer foran mikrofonen, så vælger du Cardiod, men sidder i to overfor hinanden, så får du et langt bedre resultat ved at vælge bidirectional. Der er tydelig forskel på det forskellige indstillingsmuligheder, som du også kan høre i vores lyddemo i det næste afsnit.

Med en hovedtelefon tilsluttet, kan du med det samme høre resultat af, hvad mikrofonen opfanger, ideelt til at justere følsomhed og finde den optimale optagelsesindstillingsfunktion på mikrofonen.

Vi har fokuseret på tale optagelse, der nok for de fleste vil være den primære opgave for købere af denne mikrofon. Til dette formål virker den meget overbevisende. Der er en klar gengivelse, der virker overbevisende og fyldig.

blue yeti microphone shock mount blackMan skal huske, at en mikrofon som denne er følsom, så med placering på et bord på den medfølgende fod, så vil det kunne høres i mikrofonen, såfremt du kommer til at berøre bordet med dine hænder, f.eks. i mens du er ved at forklare et eller andet. Det kan være en idé, at montere mikrofonen på en anden måde uafhængigt af bordet, for at undgå dette f.eks. en mikrofon arm evt. med støddæmpende montering.

Lyddemo – Hør vores sammenligning af Blue Yeti Blackout og Audio Technica AT2020

I denne lyddemonstrationen herunder gennemgår jeg de 4 forskellige  optagelsesindstillinger på Blue Yeti Black og sammenligner efterfølgende med en anden USB mikrofon, nemlig Audio Technica AT2020 modellen, der ikke har sådanne indstillingsmuligheder.

Blue Yeti /  Audio Technica AT2020 demo Danish

Blue Yeti / Audio Technica AT2020 demo Danish

Konklusion

Blue Yeti Blackout er ikke en af de billigste USB mikrofoner, men man får altså også noget for pengene. Den fungerer rigtigt glimrende som podcast mikrofon, men er bestemt ikke, som flere andre modeller på markedet, begrænset til denne ene funktion.

Med sine fire indstillingsmuligheder i forhold til lydoptagelse, så får man med denne model fra Blue en god alsidig mikrofon, man kan få glæde af til en række forskellige opgaver. Efter at have testet disse funktioner, så er det ikke bare et markedsføringspåfund, det virker faktisk overbevisende.

Der er ikke noget såkaldt popfilter med til mikrofonen til at tage lyde med stød i såsom ord startende med p. Det er som sådan heller ikke påkrævet, men absolut noget man kunne tilkøbe, såfremt man vil optimere yderligere ved taleoptagelse. Vi har testet uden.

Så længe du ikke er så avanceret, at du vil ud og investere i mixerudstyr og lignende decideret prof-udstyr, så er Blue Yeti Blackout bestemt et rigtigt godt bud på en vellydende mikrofon til de både simple og mere krævende opgaver.

Tjek dagpriser på Blue Yeti her hos Pricerunner.dk

Logo blue yeti anbefaler

Specifikationer

Yeti is compatible with Windows 10, Windows 8 (including 8.1), Windows 7, Windows Vista, Windows XP (Home and Professional), and Mac OS X (10.4.11 or higher), and requires a minimum of 64 MB of RAM*.
• Records 16bit/48 kHz
• Frequency Response: 20Hz – 20kHz
• Max SPL: 120dB (THD: 0.5% 1kHz)

I samme kategori

Back to top button
Close

Adblocker registreret

Kære besøgende, DIGITALT.TV er et énmandsforetagende, der er afhængigt af reklameindtægter for at kunne fortsætte driften. Jeg beder dig venligst om at deaktivere din Adblocker på denne side. Uden reklameindtægterne har jeg desværre ikke mulighed for at holde siden kørende. På forhånd tak for din forståelse og støtte. Webredaktør Bo Kjærgaard