Streamingnyt

Blockbuster: Efterårsferie underholdning for både store og små

Efterårsferien er lige om hjørnet, og Blockbuster er klar til at skrue op for underholdningen og indendørshyggen med nye film fra biografernes genåbning til både store og små.

”I efterårsferien ser vi ofte en endnu større efterspørgsel efter underholdning, og vi oplever generelt, at de film, der kom ud i forbindelse med biografernes genåbning, er i høj kurs blandt vores brugere. Jeg håber, at de nye premierefilm – lige fra ’Peter Kanin hopper hjemmefra’ til ’Pagten’ – kan være med til at skabe nogle hyggelige stunder hjemme i stuerne med dem, man holder af,” siger Louise Stenberg, direktør for Blockbuster.

Se eller gense blandt andet dramaet ’Pagten’ om Karen Blixens liv, den danske thriller ’Marco effekten’ eller Florian Zellers oscarvindende drama ’The Father’. Skal børnene være med, kan man samle sig om ’Peter kanin hopper hjemmefra’ eller den nye filmatisering af ’Buster’ om Bjarne Reuters legendariske og udødelige historie om den ukuelige anti-helt Buster Oregon Mortensen.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

De fleste af filmene er tilgængelige hos Blockbuster allerede nu og senest fra tirsdag den 19. oktober som enten køb eller leje. Mere information om de konkrete film kan findes her: https://blockbuster.dk/.

Marco EffektenMarco effekten
Den danske thriller ‘Marco effekten’ er det nyeste skud på stammen af Afdeling Q-film og er baseret på Jussi Adler-Olsens femte bog i krimiserien. Med den femte film følger også et helt nyt cast. Ulrich Thomsen og Zaki Youssef har nemlig overtaget hovedrollerne som henholdsvis Carl Mørck og Assad, mens Sofie Torp indtager rollen som Rose.

Pagten

Pagten
Det er 17 år siden, at Karen Blixen opgav eventyret i Afrika og vendte tilbage til Danmark til et liv i ruiner. Ødelagt af syfilis og knust over at have mistet sin farm og sit livs kærlighed, genopfinder hun sig selv som kunstnerisk superstjerne. Nu, i en alder af 63, er Karen Blixen verdensberømt, men lever også et liv i isolation – indtil hun møder den 30-årige digter Thorkild Bjørnvig. Sammen indgår de en pagt: Hun lover at gøre ham til en stor kunstner, mod at han skal adlyde hende ubetinget – uanset prisen.

Peter Kanin hopper hjemmefra

Familiefilmen ‘Peter Kanin hopper hjemmefra’ (Peter Kanin 2) er en efterfølger til ’Peter Kanin’, der er baseret på Beatrix Potters børnebøger af samme navn. I den nye film er Bea brudt igennem som børnebogsforfatter med fortællingerne om Peter og de andre kaniner. Gnaveren er dog stadig ikke helt på bølgelængde med Beas nye ægtemand Thomas, så da parret tager på ferie, hopper Peter ind til storbyen for at finde sig selv – men det nye eventyr gemmer også på store farer.

Tove
Det biografiske drama ‘Tove’ handler om kunstneren Tove Jansson, der er kendt for sine elskede mumitrolde og deres finurlige univers af magiske væsner. Filmen udspiller sig i efterkrigstidens Helsinski. Her har Tove sin gang i det sprudlende kunstnermiljø, hvor der kæmpes for at skaffe penge til dagen og vejen. Tove forsøger således at skabe sig en karriere som kunstner, mens hun kæmper for at træde ud af sin succesfulde kunstnerfars skygge og dømmende blik. Simultant med kunsten er mumitroldenes mor desuden splittet mellem sin kærlighed til den frisindede Atos Wirtanen og den kvindelige teaterinstruktør Vivica Bandler. ‘Tove’ er altså ikke blot historien om mumitroldenes tilblivelse, men i høj grad også et nuanceret portræt af kvinden bag med alt, hvad det indebærer af op- og nedture samt tvivl, kærlighed og konflikter.

Buster
Familiefilmen ‘Buster Oregon Mortensen’ handler om Bjarne Reuters legendariske og udødelige historie om den ukuelige anti-helt Buster. Filmen blev tilbage i 1984 filmatiseret for første gang og er her i 2021 tilbage i en ny version. Buster er en 11-årig dreng, der er fuld af kærlighed til livet og sine omgivelser. Han hjælper sin haltende lillesøster, sin far og sin mor og ikke mindst sin gamle ven Hr. Larsen, der også er en ”magiens mester”. I den nærtstående sommerferie får han chancen for at vise hele byen, hvad han kan på byens talentshow, men Buster har mange jern i ilden, han er blevet forelsket i Joanna, hans bedste ven Hr. Larsens tilstand forværres og hans familie har også brug for ham. Igen er det troen, håbet og kærligheden, der sejrer. Sådan er det nemlig i Buster Oregon Mortensens Verden.

The Father
Filmen ‘The Father’ handler om Anthony, der nægter at få hjælp fra sin datter i takt med, at han bliver ældre. Mens hans omstændigheder ændrer sig, begynder Anthony at sætte spørgsmålstegn ved sine elskede, sit eget sind og endda sin egen virkelighed. ‘The Father’ tager fat i temaer som alderdom, minder og familierelationer. På den måde placerer den sig i kategori med Viggo Mortensens ’Falling’, men har delvist en struktur som et puslespil, der skal samles. Filmen blev hædret med to Oscars for ’Bedste manuskript’ samt for Anthony Hopkins’ hovedrollepræstation. Den walesiske skuespiller fik også en statuette for den legendariske rolle i ’Silence of the Lambs’.

Man kan også allerede nu begynde at glæde sig til november måned, hvor Blockbuster har premiere på blandt andre ’Fast & Furious 9’, animationsfilmen ’Flummerne’ og ’Smagen af sult’ med Nikolaj Coster-Waldau.

Kilde: Blockbuster presse

Image

I samme kategori

Back to top button