TV-Nyt

Bliv klar til TV 2’s nye serie Oxen

- Her er persongalleriet du kan følge gennem serien

Oxen er titlen på en ny TV 2 thriller serie skabt af de tredobbelte EMMY-vindere Mai Brostrøm og Peter Thorsboe på baggrund af Jens Henrik Jensens bestseller-bogserie.

Jægersoldaten Oxen bliver smidt ud af Jægerkorpset efter falske anklager om narkobesiddelse. Oxen er en serie om svigt og skjulte dagsordner, men også om at genfinde troen på andre og finde sin plads i verden.

I denne artikel klæder vi dig på til serien med information om karaktererne i serien. Oxen har premiere søndag 22. oktober på TV 2 Play og søndag 29. oktober på TV 2.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Oxen – de medvirker

Niels Oxen (Jacob Hauberg Lohmann)

Oxen (Jacob Hauberg Lohmann)
Oxen (Jacob Hauberg Lohmann) Foto: Mike Kollöffel/TV 2

Niels Oxen er højt dekoreret soldat – og fra naturens hånd udstyret med fysik, vilje og udholdenhed, der ligger ud over det sædvanlige. Han er uddannet i Jægerkorpset til at gå forrest i ukendt terræn og bevare overblikket. Men da han i kamp mister en kammerat på grund af et svigt fra en overordnet, hvirvles han ind i en nedgående mørk spiral, der ender med at fratage ham job, ære og familie. Han mister totalt tilliden til det system, han er gået i krig for. Han drømmer om et helt almindeligt familieliv, hvor han sammen med sin søn tager på fisketure. Men den brutale virkelighed trænger sig på, og flugt er ikke en mulighed.

Frigg Mossman (Ellen Hillingsø)

Frigg Mossman (Ellen Hillingsø)
Frigg Mossman (Ellen Hillingsø) Foto: Mike Kollöffel/TV 2

Frigg Mossman er øverste chef for politiets efterretningstjeneste. Hun har humor og pludselige empatiske indskydelser, men besidder også en rå brutalitet. Hendes mand er lige død, og hun bærer sorgen og ensomheden med sig hele tiden, selvom hun udadtil er nærværende og handlekraftig. Parallelt med sin chefstilling har hun gennem nogle år fulgt et spor for at afdække et hemmeligt magtnetværk. Hun administrerer ‘need to know’ og ‘nice to know’ med manipulatorisk tæft.

Margrethe Franck (Josephine Park)

Margrethe Franck (Josephine Park).
Margrethe Franck (Josephine Park).
Foto: Mike Kollöffel/TV 2

Margrethe Franck arbejder som PET-agent. Hun er drevet af retfærdighedssans, hun er dybt loyal – og hun forventer ubetinget loyalitet af andre. Hun presser sig selv langt udover det forventelige. Ikke for at bevise noget, men fordi det sidder dybt i hende at fuldføre det, hun er gået i gang med. Hun respekterer ikke nødvendigvis sine egne grænser, og hun lyver gerne og ofte om sin egen baggrund, men hun har også humor og varme. I forbindelse med en opgave bliver hun alvorligt kvæstet, og det efterlader hende i tvivl om, hvad hun kan og skal. Hun arbejder for fællesskabet og har brug for, at nogen har brug for hende.

Kajsa Corfitzen (Birgitte Hjort Sørensen)

Kajsa Corfitzen (Birgitte Hjort Sørensen)
Kajsa Corfitzen (Birgitte Hjort Sørensen)
Foto: Mike Kollöffel/TV 2

Kajsa Corfitzen er datter af godsejer Hans Otto Corfitzen. Hun er vokset op i skyggen af sin bror, det lille prinsebarn, der skulle arve Nørlund Slot, titlen og magten. Da broderen dør som 12-årig, udses hendes fætter Hannibal til arving. Trangen til dominans er stærk hos hende. Hun er single og har ingen børn. Hun har en imponerende og elitær uddannelse indenfor finanssektoren. Desuden er hun kvindelig mesterskyder tre år i træk ved Cambridge University Rifle Association. Hun søgte på et tidspunkt ind i Jægerkorpset i Danmark, men korpset var ikke modent til hende, som hun selv udtrykker det. Kajsa har, trods sine privilegier, skullet kæmpe for sin plads, i sin del af verden. Hun sætter mændene omkring sig skakmat og lader dem se, hvem der er den egentlige leder.

OXEN – Øvrige Karakterer

Hans Otto Corfitzen (Henrik Birch)

Hans Otto Corfitzen (Henrik Birch)
Hans Otto Corfitzen (Henrik Birch)
Foto: Mike Kollöffel/TV 2

Hans Otto Corfitzen er godsejer på Nørlund Slot og far til Kajsa, som han ikke har noget varmt og tæt forhold til. Han skjuler sig bag et brysk ydre og slår hånden af folk, der skuffer ham. Han har mistet forbindelsen til sin menneskelighed og gør, hvad han kan, for at rydde forhindringer af vejen for at nå sine mål.

Hannibal Frederiksen (Anders Heinrichsen)

Hannibal Frederiksen (Anders Heinrichsen)
Hannibal Frederiksen (Anders Heinrichsen).
Foto: Mike Kollöffel/TV 2.

Hans Otto Corfitzens nevø og arving til Nørlund Slot. Han er major og indirekte årsag til Oxens deroute. Han er veg og besidder ikke mod.

Birgitte Oxen (Ane Helene Hovby)

Birgitte Oxen (Ane Helene Hovby)
Birgitte Oxen (Ane Helene Hovby).
Foto: Mike Kollöffel/TV 2.

Hun har tidligere været gift med Oxen. Mor til deres fælles søn, Magnus. Hun kan se, hvor det bærer hen med Oxen, men er nødt til at trække en tydelig streg i sandet.

Johnny Gregersen (Mikael Birkkjær)

Johnny Gregersen (Mikael Birkkjær)
Johnny Gregersen (Mikael Birkkjær)
Foto: Mike Kollöffel/TV 2

Formand for forsvarsudvalget. Gregersen er en vigtig brik for både Oxen og Mossman og sidder inde med afgørende viden, der kan fælde topfolk.

Tine Gregersen (Laura Müller)

Tine Gregersen (Laura Müller) i 'Oxen' Foto SF Studios TV 2.
Tine Gregersen (Laura Müller) i ‘Oxen’. Foto: SF Studios/TV 2.

Hun er gift med formanden for forsvarsudvalget, Johnny Gregersen. Da han bliver forhindret i at fuldføre en mission, der kan rense hans samvittighed, tager hun over.

Poul Arvidsen (Claus Riis Østergaard)

Poul Arvidsen (Claus Riis Østergaard).
Poul Arvidsen (Claus Riis Østergaard).
Foto: Mike Kollöffel/TV 2.

Poul Arvidsen arbejder som sikkerhedsansvarlig for godsejer Hans Otto Corfitzen. Han er tidligere ansat i Politiets Aktionsstyrke. Han er opportunistisk og grådig og drømmer i virkeligheden om et roligt liv på et fransk vinslot.

Susanne Larsen (Hanne Hedelund)

Susanne Larsen (Hanne Hedelund) i 'Oxen'.
Susanne Larsen (Hanne Hedelund) i ‘Oxen’.
Foto: Mike Kollöffel/TV 2

Susanne Larsen er uddannet på hotelskolen ved Genevesøen i Schweiz. Hun har arbejdet for familien Corfitzen på Nørlund Slot siden firserne. Hun nærer en tilsyneladende ubestikkelig loyalitet overfor familien på trods af, at hun har set og hørt alt og kender alle familiehemmelighederne.

Martin Rytter (Thue Ersted Rasmussen)

Martin Rytter (Thue Ersted Rasmussen).
Martin Rytter (Thue Ersted Rasmussen).
Foto: Mike Kollöffel/TV 2.

Frigg Mossmans passiv-aggressive næstkommanderende i Politiets Efterretningstjeneste. Han vil gerne være hjælpsom overfor Margrethe Franck, men er bange for hendes tætte samarbejde med Mossman. Han kender ikke til Mossmans skjulte efterforskning.

Sara Kaspersen (Sandra Yi Sencindiver)

Sara Kaspersen (Sandra Ye Sencindiver)
Sara Kaspersen (Sandra Ye Sencindiver).
Foto: Mike Kollöffel/TV 2

Sara arbejder som ministersekretær i Justitsministeriet. Hun er ambitiøs og forstår at udnytte de muligheder, hun ser – og hun ser mere end de fleste. Hun efterstræber Frigg Mossmans position.Oxen | Ny thriller-serie | Kommer snart | TV 2 Play
Oxen | Ny thriller-serie | Kommer snart | TV 2 PlayI samme kategori

Back to top button