Branche-Nyt

Black Friday starter tidligt i år – flere vil holde Black Week

Fire ud af ti online butikker satser på at udvide deres Black Friday udsalg til mere end selve dagen – så det bliver til en Black Week. Det viser nye tal fra en undersøgelse, som analyseinstituttet Kantor Sifo har foretaget for PriceRunner blandt danske online butikker.

Black Friday falder i år den 29. november og det er således en uge senere end de foregående år, og det presser butikkerne på flere fronter. Butikkerne er bekymret for deres julesalg, da Black Friday og julegave indkøb falder lige oveni hinanden. De senere år har danskerne i stærkt stigende grad købt deres julegaver på Black Friday udsalget, og det er gået ud over det samlede julesalg, siger Martin Andersen, direktør for produkt og prissammenligningstjenesten PriceRunner.

Black Friday falder samtidigt med at det er lønningsdag I Danmark, og derfor forventer butikkerne, at der sker en vækst i salget på cirka 20 procent – i hele Black Week perioden.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Black Friday og julehandel betyder et massivt pres på pakkeleverandørerne og pakkeshops. Sidste år druknede mange af især de mindre pakkeshops i pakker indkøbt på Black Friday udsalget, og med Black Friday så tæt på jul, frygter en del butikker at det kan give kaos.

Alligevel er de fleste butikker optimistiske og 80 procent af dem forventer ikke at det bliver et større problem end sidste år” siger Martin Andersen.

Kilde: Pricerunner presse

Prøv C More med Britbox indhold til 0 kr. i 14 dage
Bestil her reklame-link

I samme kategori

Back to top button