Branche-Nyt

Black Friday 2020 forventning om online rekord vækst

Black Friday udsalget 27. november er traditionelt årets største udsalgsdag, hvor der år efter år er sat ny omsætningsrekord i detailhandelen. Det ser ud til at ske igen i 2020, hvor Coronaen også formentlig kan få flere til at handle online.

Gavekort til rejser og oplevelser er normalt topscorerne når vi køber julegaver, men det bliver anderledes i år på grund af Covid19 pandemien og de restriktioner, der blandt andet begrænser rejse mulighederne og store events som koncerter og andet.

Black Friday i et Corona år

Onlinehandelen har gennem det meste af 2020 været i rivende vækst. Corona krisen og nedlukningen af landet i foråret satte ekstra skub i onlinehandelen, og den vækst er fortsat hen over sommeren. Onlinehandelen i 2020 er vokset med 7% i forhold til 2019, og er på det højeste niveau nogensinde ifølge de seneste tal fra Danmarks Statistik.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

PriceRunners direktør i Danmark Martin Andersen forudser, at Black Friday udsalget og julehandelen vil sætte ny rekord i år på trods af den igangværende Covid19 pandemi og de restriktioner der er.

Udsalget vil i endnu højere grad end tidligere flytte online og skubbe yderligere til den vækst, som e-handelen har oplevet i 2020. Vi forventer en samlet Black Friday vækst på 20% på selve dagen, men 40 % på hele Black Week udsalget, siger Martin Andersen.

Udsalget Black Friday har de foregående år været både et online udsalg og en udsalgsbegivenhed i de fysiske butikker med mange kunder. En række butikker har allerede meldt ud at de vil undgå for mange kunder i butikkerne ved dels at sprede de gode ”køtilbud” ud på flere dage og i det hele taget undlade at have køtilbud, der kan tiltrække mange mennesker på en gang.

Black Friday bliver i markant større grad et online udsalg end de foregående år. Danskerne elsker at gå på udsalg, men med de nuværende restriktioner i forbindelse med Covid 19 vil flere blive hjemme og gå på udsalg via computeren eller telefonen, forklarer Martin Andersen.

Udbetalingen af de indefrosne feriepenge vil uden tvivl også give Black Friday udsalget en stor vækst.

Det bliver spændende at se, hvor mange tilbud butikkerne kommer med, da den langvarige Covid19 krise giver problemer med forsyning af produkter for eksempel indenfor elektronik, siger Martin Andersen.

Black Friday i tal

Det køber vi på Black Friday udsalget

Top10 mest populære produktkategorier Black Friday 2019

 1. Legetøj
 2. Høretelefoner
 3. Mobiltelefoner
 4. TV
 5. Wearables (sportsure – pulsure)
 6. Køkkenudstyr
 7. Sko
 8. Højttalere
 9. Spillekonsoller
 10. Tablets

Top10 mest købte produkter på Black Friday 2019

 1. Apple AirPods with Charging Case (2019)
 2. Apple iPhone 11 64GB
 3. FIFA 20
 4. Sony WH-1000XM3
 5. Apple iPad 10.2″ 32GB (7th Generation)
 6. Apple iPhone 8 64GB
 7. Apple iPhone 11 128GB
 8. Nintendo Switch – Grey – 2017
 9. Garmin Vivoactive 3
 10. Apple iPad 10.2″ 128GB (7th Generation)

Læs mere om Black Friday hos https://www.pricerunner.dk/c/black-friday

Kilde: Pricerunner presse

Læs også


Prøv C More med Britbox indhold til 0 kr. i 14 dage
Bestil her reklame-link

I samme kategori

Back to top button