Branche-Nyt

Beredskabsstyrelsens anbefalinger kan mærkes hos Pricerunner

- interessen for batterier, opladere og radioer er eksploderet

Lørdag stod forsvarsminister Troels Lund Poulsen og Beredskabsstyrelsen frem med nye anbefalinger til hver enkelt dansker om at have et nødberedskab hjemme. Vi skal alle kunne klare os i tre dage uden elektricitet eller vand, lød beskeden.

Hos den Klarna-ejede prissammenligningstjeneste PriceRunner steg trafikken til specifikke produkter markant efter forsvarsministerens udmelding. Danskerne søger især efter produkter, der kan bruges i tilfælde af strømafbrydelser, forurenet vand og så de kan lytte til nyheder, uanset hvor man befinder sig.

Forbrugeranalytiker Katrine Barslev har set lignende pludselige stigninger flere gange de seneste to år, blandt andet i marts 2022, da krigen brød ud. Dengang var træbriketter og fyringsolie i høj kurs. Nu er efterspørgslen efter især batterier, opladere og radioer eksploderet.

“Uro i verden påvirker ofte vores indkøbsvaner, og de nye anbefalinger fra forsvarsministeren og Beredskabsstyrelsen har virkelig fået os til tasterne. Siden i lørdags har vi set en stigning i søgning efter radioer på 4000%, og powerbanks og batterier er steget med 524%. Gasblus og stormkøkkener er mere end fordoblet i søgninger, siger forbrugeranalytiker Katrine Barslev.

Danskerne søger efter jod
Produkter med jod ligger helt i top som de mest søgte kosttilskud lige nu. Jod anbefales ved atomulykker eller -sprængninger, og der er kommet ny opmærksomhed på det særlige mineral især i lyset af de nye anbefalinger fra Beredskabsstyrelsen, vurderer forbrugeranalytiker Katrine Barslev.

“Flere myndigheder i vores nabolande anbefaler at have jodtilskud hjemme, da de beskytter kroppen mod eventuel radioaktivitet efter en atomsprængning eller -ulykke. Vi har set en femdobling af søgninger på jod her i weekenden” siger Katrine Barslev og tilføjer:

“Nødberedskab har været helt almindeligt i Sverige i mange år, og på vores svenske PriceRunner-side har vi set en opmærksomhed på at være forberedt lige siden krigen i Ukraine startede. Vores nordiske naboer sikrer sig batteridrevne radioer, vandrensere og trangia-sæt. Nu er danskerne for alvor kommet med.”

Stabile priser – indtil videre
Statistik fra PriceRunner viser, at priserne på radioer, batterier og powerbanks og gasblus og stormkøkkener har ligget ganske stabilt de seneste år. Den øgede efterspørgsel har til gengæld betydet, at mange butikker må melde alt udsolgt, og lige nu arbejder mange på at fylde de tomme hylder, så danskerne kan bygge sit lager op med nødradioer, vanddunke og batterier til radioer og lommelygter.

PriceRunners forbrugeranalytiker Katrine Barslev kommer med et prisbevidst råd, som mange måske ikke tænker på her i sommervarmen.

“Da krigen i Ukraine brød ud, startede en desperat kamp om at skaffe alternativer til den pludseligt dyre og ustabile olie- og gasforsyning fra Rusland. Vi så søgninger efter brændeovne, brænde og træbriketter, der steg med mere end 1000%, og priserne steg tilsvarende meget. Hvis man vil forberede sig på næste vinter, så kan det være en idé at købe sit lager af brænde og briketter nu i sommermånederne, hvor prisen historisk er lavest,” lyder rådet fra forbrugeranalytiker Katrine Barslev.

Pricerunner har samlet prepper produkter på deres hjemmeside her

Kilde: Pricerunner presse

I samme kategori

Back to top button