Radio og Podcast Nyt

Bauer Media satser stort på DAB+

Den største kommercielle radioaktør på det danske marked, Bauer Media, har indgået en 12-årig aftale, der sikrer dem distribution af 7 radiokanaler på den nyåbnede DAB+ platform. Bauer Media, som blandt andet driver de populære radiokanaler NOVA FM, Voice og POP FM vurderer, at platformen er så vigtig, at de har ønsket at sikre sig distributionsmuligheden helt frem til 2029. Selskabet har derfor indgået aftale med Digital Radio Teracom om kapacitet til distribution på det nye landsdækkende kommercielle DAB+ sendenet.

“Som alle andre medier bliver radio mere og mere digital. For radio betyder det på sigt, at lytningen flytter sig mod DAB+ og internettet, og for os er det vigtigt at sikre, at vores lyttere over hele landet kan få adgang til Bauers radiokanaler på de platforme, som de foretrækker” siger Bauer Medias CEO, Jim Receveur og fortsætter: ”Med introduktionen af DAB+ i Danmark har vi desuden fået mulighed for at etablere flere kanaler, der kan nå en meget stor del af danskerne samtidig med, at vi får sænket vores distributionsomkostninger markant. Det er en lykkelig situation, som alt i alt betyder, at vi kan sikre en vækst på det kommercielle radiomarked i Danmark i årene fremover”.

I forvejen har både BBC og Ekstra Bladet sikret sig plads på det nye DAB+ sendenet. Der er fortsat plads til 8-9 nye landsdækkende radiokanaler på det kommercielle DAB+ sendenet.

Martin Løbel, direktør i Digital Radio Teracom, er meget tilfreds med den lange aftale med Bauer Media: ”Bauer Media er en af de stærkeste drivere af digitaliseringen af radio i både Storbritannien og Norge, og det er et stærkt signal om positive forventninger til det danske radiomarked, at de nu også i Danmark har sikret sig plads på det landsdækkende DAB+ sendenet i hele 12 år”.

Digital Radio Teracom er i tæt dialog med mange forskellige aktører, lige fra etablerede dagblade, medier og nyhedsorganisationer, sportsklubber og interesseorganisationer om etablering af nye radiokanaler. For mange af virksomhederne er det attraktivt at kunne få radiomediet med i deres egen kommunikationskanal og med store muligheder for synergier i forhold til både events, print og digitale platforme. Indførelsen af DAB+ teknologi betyder i øvrigt også, at distributionsomkostningerne for en digital radiokanal er faldet væsentligt i forhold til tidligere, hvilket også øger interessen fra de nye mulige aktører inden for radio.

”Det kommercielle annoncemarked på radio er vokset betydeligt siden 2008 (jvf. Danske Medier), og vi er af den overbevisning, at de kommende nye radiokanaler vil bidrage til et endnu bredere udvalg af indhold og en fortsat kommerciel vækst. Som lytter vil man komme til at opleve en større mangfoldighed og en række nye aktører, som man ikke tidligere har set på radiomarkedet”, slutter Martin Løbel.

I samme kategori

Back to top button