TV-Nyt

Badehotellet slutter med sæson 10

TV 2’s populære danske serie Badehotellet er færdig med sin niende sæson på TV 2 mandag aften, og vanen tro så melder TV 2 i den forbindelse ud omkring seriens fremtid. Er du fan er serien så kan du glæde dig til endnu en sæson, der så bliver den 10. sæson, men det bliver også seriens sidste sæson.

Seerne ender med at have fulgt hr. Weyse, fru Frigh, Amanda, Otilia, Edith og de mange andre karakterer igennem 18 år fra 1928 til 1946.

Forfatterparret bag serien, Hanna Lundblad og Stig Thorsboe., begrunder blandt andet beslutningen med at badehotellernes storhedstid sluttede efter krigen. Folk fandt andre ferieformer og købte blandt andet egne sommerhuse. Det ville derfor ikke være særlig realistisk at forsætte serien i årevis.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Den tiende sæson får først premiere i vinteren 2024, så der bliver altså en del ventetid på den sidste omgang af serien. Planen er at slutte med otte afsnit i den sidste sæson. Dermed kommer serien op på over 60 afsnit. Der har maksimalt været syv episoder i tidligere sæsoner – nærmere betegnet i sæson 2, 3 og 4. Sæson 1 og sæson 5 havde seks episoder, mens sæson 8 og sæson 9 blot havde fem.

Optagelserne begynder i april 2023.

Da Hanna Lundblad og Stig Thorsboe i sin tid bød ind med ideen til ’Badehotellet’, havde de et håb og en plan om at lave fem sæsoner af serien. Den skulle skildre Danmark fra 1928 til 1933. Men de besluttede sig for at lade serien fortsætte og omhandle tiden før, under og lige efter besættelsen, fordi de følte sig inspirerede til det.

Kilde: TV 2

I samme kategori

Back to top button