TV-Nyt

Badehotellet eller Arvingerne? – Se hvad svenskerne og nordmændene foretrækker

arvingerne badehotellet seertalEfter at de nye danske dramaserier ’Badehotellet’ (TV 2) og ’Arvingerne’ (DR1) i begyndelsen af 2014 blev vist for et stort og begejstret millionpublikum i Danmark, er serierne senere her i foråret blevet vist på svensk og norsk tv.

I Sverige var der seerforspring til TV 2-serien ’Badehotellet’, mens nordmændene i højere grad så ’Arvingerne’, viser seertallene fra de to lande.

I Danmark havde ’Arvingerne’ flere seere end ’Badehotellet’ – i kraft af en højere seerandel og ugens bedste sendetidspunkt til ’Arvingerne’, søndag kl. 20, hvor flest danskere ser tv.

Sverige: Flest seere til ’Badehotellet’
I Sverige gik det anderledes. Her var der flest seere til ’Badehotellet’ – også selv om serien blev sendt på TV4 kl. 20.00 og dermed på et sendetidspunkt med lidt lavere tv-sening end sendetidspunktet for ’Arvingerne’, der kom på tv kl. 21.00 på SVT1.

I gennemsnit havde ’Badehotellet’ godt 780.000 svenske seere, mens ’Arvingerne’ ses af cirka 700.000 seere i snit.

Norge: Fin share til ’Badehotellet’
I Sverige havde ’Badehotellet’ en seerandel på 25 procent – og denne seerandel var faktisk endnu højere, da ’Badehotellet’ blev vist på norsk TV 2, nemlig 27 procent.

Her vises serien dog senere på aftenen end i Sverige – typisk ved 22-tiden – og også derfor er seertallet målt i tusinder mindre, nemlig 388.000 norske seere i snit.

Når seertallet i Norge er noget mindre end i Sverige, skyldes det naturligvis også, at indbyggertallet i Sverige er næsten dobbelt så stort som i Norge.

I Norge havde ’Arvingerne’ i gennemsnit 639.000 seere på NRK1, hvor serien blev sendt fra februar til april – en periode med højere tv-forbrug end i maj-juni, hvor ’Badehotellet’ blev vist på norsk TV 2.

Kilde: TV 2

I samme kategori

Back to top button