TV-Nyt

August på Eurosport

eurosportkanalerneSommeren er ikke helt ovre, men topfodbolden begynder så småt at vågne efter ferien. Bundesliga-opstarten står for døren, cykelrytterne cykler stadig på landevejene, og august byder på flere EM og VM i forskellige sportsgrene. Alt sammen på Eurosport.

FODBOLD
I august er de fleste verdensmestre tilbage på tysk grund, når Bundesligaen går i gang på Eurosport 2. 16 af de 23 tyske spillere spiller i den tyske Bundesliga til hverdag. Det havde været 17 spillere, hvis ikke Marco Reus havde meldt afbud lige op til VM. Frem for alt har de tyske landsholdsspillere i Bayern München haft et par utrolige år med sejr i Champions League, VM for klubhold og nu også VM. Og ikke mindst Europas mest målrige og publikumstiltrækkende liga – Bundesligaen.

Bundesligaens traditionelle 34 runder for sæsonen 2014-2015 starter den 22. august med ligamestrene Bayern München, der tager imod Wolfsburg på Allianz Arena. Der må regnes med ekstraordinær jubel, når VM-spillere fra Bayern München løber på banen.

For de Bundesliga-fans, der ikke kan vente til den 22. august med at se tysk topfodbold, er den 13. august dagen, hvor de seneste års mestre i Bundesligaen tørner sammen i Super Cuppen. Champions League-finalisterne fra 2013, nummer et og nummer 2 i Bundesligaen, hold som de seneste fem år har delt ligatitlerne – Bayern München og Dortmund.

DFL-Super Cup er en kamp, der spilles mellem vinderne af ligaen og Cuppen i Tyskland. Sidste års modstandere var de samme. Her trak Dortmund det længste strå og vandt kampen 4-2. Mødet mellem de to storklubber bliver uden tvivl et prestigefyldt topbrag, hvor VM-vindere optræder på begge hold.

Eurosport 2 sender som vanligt fem kampe direkte om ugen.

Samtlige kampe kan desuden ses på Eurosport Player og særligt udvalgte kampe på Eurosport. Bundesligaen sendes i bedste kvalitet med Eurosport og Eurosport 2 HD. Eurosport 2 sender desuden en kamp fra 2. Bundesligaen om ugen, og her kan du se med allerede fra den 4. august med Kaiserslautern imod 1860 München.

Super Cup: direkte 13. august på Eurosport 2 (HD)
Bundesliga: direkte 22.-24. og 30.-31. august på Eurosport 2 (HD)
2.Bundesliga: direkte 4., 11. og 25. august på Eurosport 2 (HD)

TENNIS
Australian Open, French Open og Wimbledon er afviklede. Nu er det tid til US Open og dermed årets sidste mulighed for at vinde en Grand Slam-titel. Eurosports kanaler er på plads på Flashing Meadows i New York for at give den absolut bedste dækning fra tennisårets afsluttende højdepunkt.

US Open har været spillet siden 1881 og den moderne udgave siden 1968.

Flest sejre i den moderne udgave har Chris Evert på kvindesiden med seks sejre. På herresiden deles førstepladsen mellem Jimmy Connors, Pete Sampras og Roger Federer, som hver har vundet turneringen fem gange.

Sidste år vandt Rafael Nadal herrefinalen over Novak Djokovic med 6-2, 3-6, 6-4, 6-1. På kvindesiden vandt Serena Williams for andet år i træk og for femte gang i alt, da hun slog Victoria Azarenka med 7-5, 6-7, 6-1.

Både Federer og Williams har chancen for et historisk antal sejre i år ved at tangere deres rekorder. Der er dog stor modstand i fx både Victoria Azarenka og Novak Djokovic, som virker utroligt motiverede.

Sendingerne på Eurosport og Eurosport 2 indledes ved 17-tiden hver dag og fortsætter langt ud på natten, indtil den sidste kamp er spillet. For dem, som vil have endnu mere fra US Open, end hvad TV-kanalen tilbyder, er der mulighed for selv at vælge op til syv kampe på Eurosport Player.

Den syvdobbelte Grand Slam-vinder (US Open 1988) Mats Wilander er på plads med sit program Game Set and Mats. Han er klar til at give sine kommentarer på spillet, dybe analyser, spilinterviews og et indgående indblik i tennisverdenen undervejs.

US Open: direkte 25. august – 8. september på Eurosport (HD) og Eurosport 2 (HD)

ATLETIK

EM i atletik er blevet afviklet siden 1934, og i år afvikles det i Schweiz for første gang siden 1954. Frem til 2010 blev EM afviklet hvert fjerde år, men siden da har det været afviklet hvert andet år i stedet.

Schweiz –  nærmere bestemt Letzigrund danner ramme om EM i atletik i år, som afvikles fra den 12.-17. august. Arenaen har en publikumskapacitet på 30.000 tilskuere. For seerne er der flere interessante danskere at holde øje med under EM. I skrivende stund er tolv danske atleter udtaget. Blandt andre Sara Slott Petersen og Stina Troest, der begge stiller op i 400 meter hæk. Også Henrik Them, der kommenterer på Eurosport, er udtaget.

Af udenlandske stjerner kan nævnes britten Mohammed Farah og den russiske stangspringer Yelena Isinbayeva.

EM i atletik: direkte 12.-17. august på Eurosport (HD)

SVØMNING
EM i svømning er blevet afviklet siden 1926 og afholdes hvert andet år. Årest mesterskab afgøres i Europa-Sportpark i Berlin, og Eurosport sender begivenheden direkte fra den 18.-24. august. I den overordnede tabel fører Tyskland med flest sejre.

EM i svømning: direkte 18.-24. august på Eurosport (HD)

CYKLING

Vuelta a España er årest tredje store etapeløb efter Giro d’Italia og Tour de France. Årets løb indledes i Algeciras i Andalusien den 23. august og slutter i Galiciens regionhovedstad Santiago de Compostella. Udgave nummer 69 af løbet starter på den spanske sydkyst, og rytterne kører i mål i nordøst efter 21 etaper og i alt 3181,5 kilometer. Rytterne og seerne får fem flade etaper, 13 mere eller mindre kuperede etaper, en holdetape og to tidskørsler.

Sidste år vandt Chris Horner Vueltaen. Han blev dermed den første rytter fra USA, der nogensinde har vundet Vueltaen. Sejren kom i hus efter 84 timer, 36 minutter og 4 sekunders cykling med en gennemsnitsfart på 39,7 km i timen. Horner tog sejren foran Tourens store navn Nibali og spanske Valverde.

Vueltaen er langt fra det eneste cykelløb på Eurosports kanaler i august. Allerede fra den 3.-9. august sender Eurosports kanaler fra Polen Rundt, som køres over syv etaper med start i Gdansk og afslutning i Krakow. Sidste år vandt hollandske Pieter Weening.

Eneco Tour køres fra den 11.-17. august, og som sædvanligt afgøres løbet i Belgien og Holland. Første etape af i alt syv starter i Terneuzen, og løbet afsluttes i Sittard-Geleen. Sidste år vandt tjekken Zdenek Stybar løbet. Nordmanden Edvald Boasson Hagen og spanske Ivan Gutierrez har vundet løbet flest gange med hver to sejre.

Arctic Race of Norway køres i år for anden gang. Sidste års præmiere blev vundet af hjemmebanefavoritten Thor Hushovd. Det fire-etaper lange cykelløb køres fra den 14.-17. august med start i Hammerfest og afslutning i Tromsø.

Fra den 18.-24. august køres Pro Cycling Challenge i USA. Hjemmebaneryttere har vundet samtlige løb, og sidste år var vinderen Tejay Van Garderen. Løbet er syv etaper langt med start i Aspen og afslutning i Denver. Specielt for Pro Cycling Challenge er den høje højde, som løbet køres i. Startbyen Aspen ligger 2400 meter over havet, og bjergtoppe på op til 3500 meter skal passeres under løbet.

Endagsløbet Clasica San Sebastian er blevet kørt siden 1981, og årets udgave er nummer 34. De spanske ryttere topper tabellen over flest sejre, men sidste år gik sejren til franske Tony Gallopin. Løbet som er omkring 225 km køres den 2. august.

Den første udgave af Vattenfall Cyclassics blev kørt i 1996 (dengang under navnet HEW Cyclassics) og er nu fremme ved udgave nummer nitten. Endagsløbet køres i og omkring Hamborg og blev sidste år vundet af tyske John Degelkolb.

Vueltaen: direkte 23. august – 14. september på Eurosport (HD)
Polen Rundt: direkte 3.-9. august på Eurosport (HD)
Eneco Tour: direkte 11.-17. august på Eurosport (HD) og Eurosport 2 (HD)
Arctic Race of Norway: direkte 11.-17. august på Eurosport 2 (HD)
Pro Cycling Challenge: direkte 18.-24. august på Eurosport (HD)
Clasica San Sebastian: direkte 2. august på Eurosport
RideLondon-Surrey Classic: direkte 10. august på Eurosport 2
Vattenfall Cyclassics: direkte 24. august på Eurosport
Grand Prix de Plouay: direkte 31. august på Eurosport

ØVRIGT
Ridesport, snooker, motorsport, kano, roning…

August byder på langt mere, end hvad højdepunkterne skitserer. Eksempelvis byder Eurosports kanaler på ridesport i verdensklasse fra FEI Nations Cup i Storbritannien og Irland, samt Global Champions Tour fra London.

Også snookersæsonen starter op med Players Tour Championship. Fodbold får vi i form af Bundesligaen, men også ved damernes U20-VM, som afgøres i Canada, samt venskabskampe og lodtrækning til Champions League og Europa League.

Motorsportssæsonen byder på FIA WTCC løb i Argentina, speedway-EM i Holsted, Motocross-VM og Porsche Super Cup i Belgien, Blancpain Sprint Series i Slovakiet og British Superbike Championship på Houlton Park i august.

Se det hele og meget mere på Eurosports kanaler i august.

Ridesport: direkte 1., 8. og 16. august på Eurosport och Eurosport 2
Snooker: direkte 7.-10. og 21.-24. august på Eurosport (HD) og Eurosport 2 (HD)
Venskabskampe i fodbold: direkte 1., 6. og 10. august på Eurosport (HD) og Eurosport 2
Damernes U20-VM i fodbold: direkte 5.-24. august på Eurosport (HD)
Champions League- og Europa League-lodtrækning: direkte 8. og 28.-29. august på Eurosport
FIA WTCC: direkte 2.-3. august på Eurosport
Motocross-VM: direkte 3. august på Eurosport 2 (HD)
Speedway-EM: direkte 9. august på Eurosport
Porsche Supercup: direkte 24. august på Eurosport (HD)
Blancpain Endurance Series: direkte 24. august på Eurosport
British Superbike Championship: direkte 10. august på Eurosport 2 (HD)
Kano: direkte 2.-3., 8.-10. og 16.-17. august på Eurosport (HD) og Eurosport 2 (HD)
VM i roning:direkte 28.-31. august på Eurosport
Kampsport:direkte 2. august på Eurosport
Australian Football League: direkte 2., 9., 16., 23. og 30. august på Eurosport 2 (HD)
Skihop: direkte 8.-9., 15. og 23. august på Eurosport og Eurosport 2 (HD)
World University Championship i håndbold: direkte 10. august på Eurosport 2

I samme kategori

Back to top button